10 Maj 2012 kl: 00:00

”Om 10 år har jag byggt ett miljardbolag”

« Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

Hoppa till:
Hanna Wagenius
Jeanette Holm (fd Gorosch)
Jeanette Mikkelsen
Josefine Boqvist
Karin Du Rietz

 

HANNA WAGENIUS, 23 år, Förbundsordförande, Centerpartiets ungdomsförbund

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Som ordförande för ett ungdomsförbund är det att se till att den egna visionen för organisationen går ihop med medlemmarnas − att kunna utveckla den och få alla att dra åt samma håll.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att ungdomsförbundet lyckades mobilisera sig och först såg till att Centerpartiets stämma sade nej tack till datalagringsdirektivet, och sedan satte en sådan press på partiet att tre ledamöter i riksdagen röstade nej till implementeringen av direktivet i Sverige. Det kan verka som en liten seger, men jag tror att det är ett tecken på en förändring inom svensk politik där integritetsfrågorna vinner mer mark.

3. Vad gör du om tio år?
Det vore roligt att kunna flytta hem till Härjedalen och jobba inom näringslivet där, men jag har samtidigt mycket jag vill göra inom politiken och har det antagligen om tio år också. Egentligen drömmer jag om en liten gård med ett par hästar och några får − att hitta en livssituation där det funkar är målet.

JEANETTE HOLM (fd GOROSCH), 33 år, vd och grundare, nanny.nu

1. Vilken är din största utmaning som chef?

När man är entreprenör är ens anställda det viktigaste man har. Samtidigt är man ansvarig för så många olika pusselbitar. Så att få alla dessa bitar att passa ihop och dessutom se till att personalen hålls motiverade, presterar och bolaget fortsätter vara lönsamt – det är min största utmaning.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att jag vann ”Årets tjänsteutvecklare 2012”, där motiveringen löd: ”Genom att först bestämma sig att bli entreprenör och företagerska identifierade hon marknader, demografi, lagstiftning och trender. Efter en noggrann analys har hon målmedvetet byggt ett företag som löser den moderna människans behov samtidigt som det ger arbetsmöjligheter för unga. Hon är en förebild för unga företagare och på god väg att bli en serieentreprenör”.

3. Vad gör du om tio år?

Jag fortsätter att vara entreprenör och har byggt ett miljardbolag.

 

 

JEANETTE MIKKELSEN, 25 år, verksamhetschef och tillträdande utvecklingsledare, Linköpings kommun tillträdande Åtvidabergs kommun

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Min största utmaning ligger i att kunna få med mig alla medarbetare och även få dem att känna en stolthet över sitt yrke och den kunskap som de besitter. Att fortfarande kunna motivera medarbetarna trots svåra ekonomiska lägen med åtstramningar som följd. Engagerade medarbetare som får tydliga mål att sträva mot uträttar storverk!

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Att ha genomfört ett värdegrundsarbete med tydliga mål som ledde till bättre äldreomsorg. På ett personligt plan är jag mest stolt över att jag under detta år har vågat och tagit mig tiden att föreläsa och inspirera unga – ofta kvinnliga – människor med en längtan efter ledarskapet.

3. Vad gör du om tio år?
Om tio år tror och hoppas jag att jag befinner mig på en ledarposition, en position där jag kan fortsätta att påverka och göra skillnad i mina hjärtefrågor: äldreomsorgen, handikappomsorgen och individ- och familjeomsorgen. Förmodligen arbetar jag i en miljö som är utvecklande och kreativ med frågor som jag känner är meningsfulla.

 

 

JOSEFINE BOQVIST, 31 år, manager customer logistics RMED, RWCE, Ericsson

1. Vilken är din största utmaning som chef?

Att hinna med allt: förverkliga visioner för min enhet, ta fram all potential i alla medarbetare och samtidigt njuta av familj och fritidsintressen. Familjen och jobbet är ett ständigt pussel.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Jag är väldigt stolt över uppstarten av årets strategiarbete, alla har varit med och bidragit och det ger mycket energi samtidigt som det ligger helt i linje med Ericssons övergripande strategi. Dessutom är jag otroligt glad över den kultur som vi gemensamt har byggt upp som främjar motivation, utveckling och samspel.

3. Vad gör du om tio år?

Är omgiven av ett härligt gäng och har roligt på jobbet varje dag.

KARIN DU RIETZ, 34 år, country manager, Viaplay Norway

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Jag är är otroligt rastlös men samtidigt ser jag att vissa processer som utmanar min otålighet kan vara den snabbaste vägen till målet i en del tillfällen.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Lanseringen av Viasats web-tv tjänst Viaplay i Norge! Det roligaste har varit att föra ut Viaplay i Viasats och mediahuset MTG:s organisation. Detta har gjort att jag har fått fantastiskt mycket hjälp att uppnå och överskrida de målsättningar som satts.

3. Vad gör du om tio år? Oj, jag har ju nästan bara jobbat med att ta traditionella media in i nya kanaler och jag hade nog inte kunnat gissa för tio år sedan att tv över en liten skärm skulle bli ett specialområde för mig. Jag hoppas dock att jag fortfarande jobbar med att utveckla framtidens medier.

 

» Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Här är företaget som formar morgondagens kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären