Nytt hopp för strumpkungen
8 Nov 2016 kl: 00:00

Nytt hopp för strumpkungen

Vem ringer du en bra dag?

– Alla som jag kan tänkas prata med för att driva affärer eller något annat framåt. Jag föredrar telefon eller möte framför mejl när jag har en bra dag, då är utstrålningen positiv och det uppfattas i samtal.

Vem ringer du en dålig dag?

– Så få som möjligt, men kanske någon av mina vänner som jag kan prata av mig med.

Person du gärna skulle anställa? 

– Jag anställer gärna otippade personer, som är lite annorlunda, som tycker om att skapa saker, som har höga ambitioner och framför allt vill någonstans.

Vad inspireras du av?

– Bolag och varumärken, snarare än människor. Jag kan inspireras av familjeföretag som har överlevt och utvecklats över århundraden, men lika gärna de små entreprenöriella bolag som vi har jobbat med på Happy Socks och Stutterheim.

Bästa chefen du haft?

– Jag har aldrig haft någon chef.

Tidslinje: Från akvariefiskar till strumpsuccé

Drömperson att luncha med?

– Jag skulle gärna äta en lunch med Steve Jobs om han levde. Eller Elon Musk, en annan favorit bland entreprenörer som vågar tänka annorlunda och stort. Jag önskar att jag också kunde tänka tillräckligt stort!

Stilikon?

– Jag vänder mig alltid till min kollega Viktor Tell för att få stiltips. Han är modekillen av oss två.

Vad gör dig alltid nervös?

– Att starta nya projekt. Jag oroar mig för att det ska gå åt skogen och inte bli något, att jag ska misslyckas. Jag tror att det kan vara det som driver mig att jobba mer och på så sätt få saker att hända – det tvingar projektet att lyckas.

Bästa lärdomen i karriären?

– Att engagera och omge mig med rätt personer. Det lärde jag mig genom att starta mitt första bolag tillsammans med personer som det inte funkade med på lång sikt. När jag hittar rätt personer håller jag fast vid dem; flera anställda från mina tidigare bolag jobbar i mina nya bolag i dag, och han som städade mitt kontor när jag var 20 städar i dag alla mina kontor.