Nya vägar?
26 Jul 2019 kl: 00:00

Nya vägar?

Hoppas du nu vilat upp dig i solstolen och är redo för steg tre.


Nu när du väl har landat i vad som är viktigt för dig, hur ska du ta dig dit?  Skall du ha deltid, heltid eller kanske frilans? Frilansare och vad det innebär kommer vi ta upp lite senare i vår serie.


Vart skall du söka dig nu då? Jo, det finns givetvis dom självklara ställena som arbetsförmedlingen men här, så behöver du tänka ett steg till. Se över vilka bemanning och rekryteringsbyråer det finns med inriktning på det du önskar och registrera dig direkt. Har dom inga tjänster ute just nu så släng in en spontanansökan bara. Detsamma gäller givetvis för företag du tycker verkar dela dina mål, visioner och/eller intressen. Det du vill få till nu, det är ett möte. Ett möte så dom verkligen får se en bild av vem du är som inte går att förklara på en bit papper eller med några ord i ett CV. Men att få till ett möte är inte så lätt som det kanske kan låta. Här ska du välja saker som får personen/företaget på andra sidan att känna att de verkligen måste träffa dig annars så missar dom något. Kontakta dom direkt och be om en förutsättningslös kaffe. Personligen så tycker jag att ett telefonsamtal alltid är bäst men känner du att det är för skrämmande så använd mail, tyvärr är risken då att du inte får ett svar betydligt större (glöm inte att tänka på mailadressen som jag nämnde i förra avsnittet). Tänk såhär, om du vet att du är helt rätt för dom, har dom verkligen råd att inte träffa dig?


Sen finns det nätverk, oändligheter med nätverk. Det finns organiserade nätverksträffar som körs rullande varje vecka eller månad. Sen finns det nätverk som kanske rent av bara är en afterwork. Oavsett detta så är det bara att köra på, för desto fler nätverk du faktiskt nätverkar i desto större är chansen att du hittar rätt snabbare. Men det många glömmer är att just du sitter på ditt egna lilla nätverk också. Vad gör din gamla kollega nu för tiden? Din grannes fru vad jobbade hon med nu igen? Barnens klasskompispappa va inte han…? Så nu i sommar har du världens chans att skaffa nya affärskontakter på alla olika ställen, men tänk på att sommaren även är en tid för ledighet så känn av stämningen om det verkligen är rätt just nu att fråga där på stranden? Man kan lätt känna sig avklädd och blottad ståendes i bara badkläder så det kanske inte är det bästa stället, eller?


Nu har vi verkligen börjat ta stegen framåt och glöm inte, No guts No Glory!

 

Läs Del Ett och Två 

 


av: Maria Larsson