Nya karriärmöjligheter när fusionen av Acando-Connecta tar fart
3 Dec 2014 kl: 00:00

Nya karriärmöjligheter när fusionen av Acando-Connecta tar fart

Det blev varken astronaut eller bagare som hamnade på Carolina Sjöstrands visitkort. Yviga barndomsdrömmar har bytts mot strukturerade projektledar­ambitioner som hon nu får bästa förutsättningar att bygga vidare på genom Acando-Connectas traineeprogram.

Vad lockade dig till Acando-Connecta?
– Jag sprang på Acando-Connecta på en arbetsmarknadsdag och fick ett lugnt och jordnära intryck av företaget. Företagets student­ambassadörer kändes övertygande, trovärdiga och kunde exemplifiera vilken bred kompetens programmet skulle leda till. Nu jobbar jag med ett projekt på ICA vilket är väldigt stimulerande. Jag har inte bestämt vilken nisch jag vill projektleda inom så att få chansen att jobba på ett sådant allround-bolag är superbra. I kombination med en öppen dialog både med ICA och Acando-Connecta får jag möjligheten att hitta min egen väg, det känns väldigt bra!

Vad har varit höjdpunkten under trainee-perioden?
– Jag uppskattar att vi jobbar med så kallade ”hur-verktyg”, alltså verktyg för hur vi arbetar. Det ges mycket utrymme för reflektion och feedback under programmet, vilket jag även kunnat applicera ut­an­för arbetslivet. Att vi är totalt ett 50-tal aktiva traineer som pushar varandra, och att vi får stöd och råd från de som gått programmet tidigare ger en trygghet. Programmet är ett väldigt bra sätt att slussas ­in i organisationen.

Berätta om mentors-programmet!
– Mentorsprogrammet är en bra del av traineeprogrammet där man under ett års tid får chansen att få en mer senior medarbetare som bollplank. Det är en väldigt dynamisk relation man har, och mentorsparen bestämmer själva angående roller och upplägg. Det är väldigt skönt att ha en mer erfaren konsult att vända sig till och stöta och blöta sina frågeställningar med.

Hur har Acandos uppköp av Connecta påverkat programmet?
– Traineeprogrammet är en väl fungerande del av företaget så det inte har påverkats nämnvärt. Det som hänt är att det nu finns en ännu större flora av uppdrag och kunder inom branscher som vi tidigare inte arbetade med, vilket öppnar för ännu större utvecklingsmöjligheter. De bredare uppdragen med en större geografisk spridning gör att jag ser ännu mer fram emot min framtid på Acando-Connecta!