Ny sajt avslöjar jobbflosklerna
1 Dec 2014 kl: 00:00

Ny sajt avslöjar jobbflosklerna

Har du också ledsnat på att läsa jobbannonser som söker flexibla, stresståliga spindlar i nätet som gillar ställen med högt i tak? Då kan nya sajten Floskelkollen vara något för dig. Experis står bakom initiativet och vill med humor synliggöra de största floskelfällorna i rekryteringssammanhang. Syftet är att få till en tydligare dialog mellan rekryterare och arbetssökande.

– Moderna annonser ska locka till dialog, och det gör man inte med floskler. Vi vill på ett humoristiskt sätt synliggöra de floskler som jobbsökare och rekryterare bör se upp med och kanske ersätta, säger Experis marknadschef Ulrika Wörding i ett pressmeddelande.

I Floskelkollen, som bara fungerar med svenska jobbannonser, kan du klistra in text som sedan analyseras för att visa på de största ord- och uttrycksfällorna.

Prova att kopiera och klistra in nedanstående text:

Vi på företag xxx söker en flexibel och stresstålig stjärna som inte drar sig för att acceptera nya utmaningar. I våra centralt belägna, ljusa lokaler är det högt i tak och du får chansen att arbeta självgående. Är du driven och hungrig finns det enormt mycket att hämta hos oss. Vi är ett modernt företag med starkt fokus på teamwork och hoppas att du vill bli en av våra lagspelare.