1 Mar 2008 kl: 00:00

Ny på arbetsmarknaden –Så här får du jobbet

Det är främst fem olika saker som rekryterare tittar på när de ska anställa en nyutexaminerad akademiker, visar en ny undersökning från CareerBuilder.com.

1. Erfarenhet

33 procent av rekryterarna tycker att den sökandes förmåga att relatera sina tidigare erfarenheter till jobbet är viktigast. Tyvärr tänker många nyutexaminerade akademiker inte på de erfarenheter som de har från praktik, extrajobb och föreningsliv.

2. Inställning

Ett bra cv är viktigt – men räcker inte enda fram. 21 procent av rekryterarna anser att det är avgörande att du passar in i företagskulturen och bland de andra anställda, för att du ska bli aktuell för jobbet. Fokusera inte bara på dina meriter under intervjun, utan försök även att skaffa en relation till rekryteraren genom att småprata och vara trevlig. Glöm inte heller att förbereda ett bra svar på frågan ”Varför är just du rätt för det här jobbet?”.

3. Utbildning

19 procent av rekryterarna lägger mest vikt vid din utbildning: vilken högskola eller universitet du har pluggat vid, att du har avslutat alla dina kurser och vilka betyg du fått. Förbered därför bra förklaringar om du inte har tagit alla poäng eller har dåliga betyg på vissa kurser.

4. Entusiasm

Passion för jobbet sätter 19 procent av rekryterarna högst upp på sin lista över viktiga egenskaper. Medarbetare som tycker om sitt jobb gör också bättre ifrån sig. Svaret på frågan ”Varför vill du jobba här” ska alltid fokusera på utmaningen med jobbet – inte saker som hög lön eller fri mobiltelefon.

5. Förberedd inför intervjun

Att du är påläst om företaget och har bra frågor och idéer under intervjun anser 8 procent av rekryterarna är viktigast. Förbered därför svar på hur du kan bidra till att göra företaget bättre, låtsas att du redan har fått jobbet och beskriv hur du skulle ta dig an det.