Nu kan du anmäla dig till Excel-SM
24 Apr 2015 kl: 00:00

Nu kan du anmäla dig till Excel-SM

Lystring alla kolumnkungar- och drottningar! Den 20 maj anordnar Microsoft det första svenska mästerskapet i Excel någonsin. Tävlingen går av stapeln i samband med att IT-jätten bjuder in till öppet hus på huvudkontoret i Akalla.

– Det är dags att alla Excel-proffs får det erkännande de förtjänar. Vi vet att det finns otroligt mycket talanger på kontor runtom i Sverige som bär analys- och ekonomiavdelningar på sina axlar, säger Helena Kappen, produktmarknadschef för Office 365 på Microsoft, i inbjudan.

Det anrika kalkylbladsprogrammet har hånats för sin osexighet i decennier, men Excels betydelse för affärsverksamheter och lekmän över hela världen kan inte nog underskattas.

– Excel är ett av världens mest använda och uppskattade program. Med Excel-SM uppmanar vi alla som gjort programmet till en förlängning av dem själva att bevisa vem som är bäst i Sverige på Excel, fortsätter Helena Kappen.

Grenarna för vidare kvalifikation i Excel-SM är:

100 m Spreadsheet, där det gäller att så snabbt som möjligt organisera och flytta en datamängd.
Grafbalett, där det gäller att på bara 3 minuter skapa en så informativ och tydlig graf utifrån en datamängd som möjligt.
Formelbrottning, där det gäller att så snabbt som möjligt, med en enda cell svara på en fråga utifrån en datamängd.

Här kan du anmäla dig och kollegorna (deadline 6 maj)