Nio appar och digitala verktyg som förenklar arbetslivet
27 Sep 2019 kl: 00:00

Nio appar och digitala verktyg som förenklar arbetslivet

Faktum är att idag finns över två miljoner appar på dagens marknad. Vill du ha bättre tidshantering, en kreativ skrivas, smidig schemaläggning eller varför inte en meditationssession för att återhämta ditt fokus och din balans? Därför är denna artikel avsedd till att effektivt sammanställa nio appar som kan underlätta i ditt arbetsliv – vare sig du är en arbetsveteran, young professional eller student.

 

Time-management, schemaläggning och minskad distraktion

RescueTime

RescueTime fungerar som ett diagnostiskt verktyg som ger dig insikt kring hur mycket tid som du lägger på sociala medier och distraktioner i förhållande till arbete och research, något som kan vara ytterst hjälpsamt för att slippa ta med sig arbetsuppgifter hem och som underlättar produktivitet under de faktiska arbetstiderna och således kan minska press och oro. Programmet opererar i bakgrunden på datorn, mobilen och sammanställer statistik över hur du använder din tid och skickar därefter veckobaserad diagnostik med förslag på förbättringar och annat.

Trello

Om du trivs bättre med digitala verktyg framför analoga material såsom kalendrar, är Trello ett smidigt organisationsverktyg som helt gratis låter dig organisera och rangordna diverse projekt, deadlines och att-göra punkter med en användarvänligt hemsida bestående av digitala, anpassningsbara anslagstavlor som ger utrymme för flexibilitet och insikt.

Hold

Vill du låta dig ta en paus istället för att distrahera och trötta ut hjärnan med ännu mer scrollande och förvärra iPhone-nacken? Testa då denna app ursprungligen utvecklad av tre elever från Copenhagen Business School främst riktad till studenter som ämnar att reducera mobilanvändandet genom att ge poäng för var 20:e minut som telefonen inte används. Poängen kan sedan pantas till små belöningar såsom rabatter eller gratis produkter – något som ofta är välkommet när budgeten är åtstramad.

Slack

Slack är en prisbelönad start-up-baserad molntjänst som underlättar för grupparbeten och sammanställer chattar, teamenheter och kommunikationsverktyg. I sin korthet, effektiviserar Slack grupparbeten genom att koordinera allt teambaserat i en enda enhet. Med Slack går det att organisera grupper efter team, projektbaserade grupper eller valfri gruppering.

Google Keep och Google Calendar

Känner du dig själv djupt rotad i Googles bekväma verktyg, så är Google keep och Google calendar två perfekta verktyg som underlättar för att smidigt kunna synka och organisera mötestider, bokningar, med mera. 

 

Konferenssamtal och skrivappar

Zoom

Det som gör Zoom unikt är dess kapacitet för videokonferenser. I ett zoom-samtal kan upp till 1000 medarbetare delta samtidigt, och 10 000 användare lyssna och vara delaktiga i en livestream. Dessutom går Zooms konferenser att anpassa utifrån skärmdelning, ljudsamtal med hög kvalitet eller samtal med video. Zoom lämpar sig även för s.k. ‘webinars’ och digitala kontorsrum.

Ommwriter

Detta skrivverktyg är skräddarsytt för att med hjälp av mjuka, minimalistiska och naturliga bakgrunder effektivisera koncentration och bidra till ett lugn hos dig som skriver. För att stimulera koncentrationen finns även naturalistiska, rogivande bakgrundsljud och mekaniska tangentljud. 

Scrivener

Längtar du efter ett verktyg som tillåter spretighet, organisatorisk flexibilitet, men också oerhörd noggrannhet? I sådana fall är Scrivener frälsningen vi alla väntat på. Det lämpar sig för alla skrivprojekt oavsett storlek. Med Scrivener kan b.la forskare, journalister, studenter, manusförfattare, advokater och skribenter organisera sitt material i olika mappar, researchfack, och särskilda sektioner för foton och sidlänkar. Scrivener ger struktur, och fungerar som ett digitalt skelett och hyllsystem för alla slags texter.

 

Meditation och mindfulness

Waking up with Sam Harris

Att lära sig att varva ner, stänga av tankarna och konversationer i huvudet och verkligen andas ut är en konst, men också en otroligt viktig färdighet i dagens överbelastade samhälle. Waking Upp-appen lägger däremot även tyngd på att upptäcka viktiga mentala egenskaper som man annars kanske inte tänker på. Låt dig därför guidas av en av vår tids mest inflytelserika tänkare och neuroforskare Sam Harris, som tar dig på en resa – vilket i sin tur kan bli en rutin. I Waking Upp-appen finns alltifrån 50-dagarsavsnitt, till minikurser och introduktioner. Du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd, och om du är student finns det sätt att få appen gratis i ett år. 

 


av: Jana Paegle