3 Aug 2009 kl: 00:00

När fick du luren i örat senast?

Jag fick luren slängd i örat av en potentiell kund i dag och det var andra gången som han lyckades med det och dessförinnan var det 25 år sedan. Det är lätt intressant att höra hur kunder som slänger luren i örat på någon som försöker vara vara trevlig tänker. Jag var ju tvungen att ringa upp honom en vecka efter den första gången och det var idag. Han lyckades göra det ännu en gång. Då mailade jag honom och jag var löjligt artig. Jag trodde jag var ironisk då jag frågade honom om jag hade sagt något enormt otrevlig, eftersom han slängde på luren för andra gången.

Killen fattade inte att han svarade på ett mail som var en verbal käftsmäll utan försvarade sitt handlande på för honom rationellt sätt. Vilken idiot!!!

”Det är inget personligt mot dig. Jag har helt enkelt inte tid för något annat än mitt arbete och min familj”

”Att jag dessutom blir uppringd av säljare flera gånger om dagen, innebär att jag helt enkelt lägger på luren direkt ibland.”

Att artigt tala om att man inte har tid tar mig cirka 6-7 sekunder fyra gånger per kväll och jag inser att den som ringer kan vara barn till någon som känner mig. Om jag inte orkar snacka så säger jag att jag är upptagen. Även om jag sitter och äter middag har jag tid att säga det.

Det är personer som han som gör att 80 procent av alla säljare väljer att hoppa av första året och aldrig återkomma till säljyrket. Vi är inte heller med bland de 100 mest statusfyllda jobben i Sverige.

Kanske lite korkat att göra det mot någon som skriver och föreläser om sälj samt bygger ett nätverk för sådan chefer som han själv.

Själv har jag fått en story som jag kan använda på varenda föreläsning framöver de närmaste åren. Bara den här veckan kommer jag nämna honom på fyra föreläsningar. Det är så himla korkat att inte tänka på vem man slänger luren i örat på. Det blir cirka 250 företag som får höra om honom bara den här veckan.

Jag hoppas att hans säljare får möta människor precis som honom. Det bästa är att den här killen sitter med i företagets ledningsgrupp. Det innebar ju också att jag råkade skicka en kopia till hans VD och försäjningschef. Förhoppningsvis så är de smartare än honom.

Hade han jobbat hos mig skulle jag sparka killen omgående för vem vet han gör det mot nästa gång. Tänk om det nu vore så att jag var gift med hans bäst kund och min bror arbetade hos en annan av hans kunder.

Större under har skett i Stockholm eftersom Stockholm är en väldigt liten stad när man gör bort sig.