10 Maj 2012 kl: 00:00

”Något bättre beröm kan jag inte tänka mig”

« Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

Hoppa till:
Charlotte Andersson
Christina Åqvist
Clara Bodin
Elin Ekensskär
Elin Löfblad

 

CHARLOTTE ANDERSSON, 34 år, affärsverksamhetschem, Fastighetsägarna GFR

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att medarbetarna ska må bra samtidigt som vi gör ett bra resultat är viktigt. På Fastighetsägarna är det även en utmaning att leda på distans eftersom jag ansvarar för medarbetare på nio kontorsorter.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Vårt arbete med den nya lagstiftningen från 2011 som medför mer marknadsmässiga hyror för bostadslägenheter.

3. Vad gör du om tio år?
Fortsätter att utmana mig själv och har roligt både privat och på arbetet.

CHRISTINA ÅQVIST, 33 år, country manager, Elfa distrelec

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Min viktigaste uppgift som ledare är att höja effekten i organisationen och skapa förutsättningar för mina medarbetare att lyckas i sitt arbete. För det krävs att jag ständigt anpassar mitt ledarskap till situation och individ och arbetar nära organisationen genom coachning och möten. Att balansera det under en tid av omorganisation och strategisk utveckling har varit en utmaning, men jag tycker att vi har lyckats väl.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Jag arbetade på B&B Tools förra året och känner en stolthet över förändringsresan avseende butikskanalen. Den strategiska agendan sattes, ett omfattande utbildningsprogram genomfördes och vi utvecklade och förankrade områden som ska borga för framtida tillväxt. Det som gör mig mest stolt är att arbetet fortgår trots att jag har slutat då det är det yttersta beviset på en lyckad förändringsprocess och implementering.

3. Vad gör du om tio år?
Jag arbetar med något jag brinner för i en organisation som gör skillnad och jag hoppas vara en förebild avseende ledarskap och hälsa. Förhoppningsvis har jag styrelseuppdrag där jag kan bidra inom strategiska områden givet min erfarenhet som affärsjurist, strategikonsult och operativ chef. Min målsättning är att detta inte förtar en balans mellan yrkesliv och det privata.

 

CLARA BODIN, 34 år, business development director, Plus licens

1. Vilken är din största utmaning som chef?

Att hålla motivationen uppe och sammanhållningen intakt i mitt team när företaget som jag har byggt upp tillsammans med dem i Kiev, Ukraina, blev uppköpt av en större tysk aktör. Det uppkom många rädslor, osäkerhet, rykten och disharmoni i gruppen och jag fick arbeta individuellt med varje person och i grupp för att de skulle lugna sig, få upp effektiviteten igen och känna sig trygga.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att jag insåg hur mycket jag har betytt för mina medarbetare under åren vi har byggt firman tillsammans. När jag slutade berättade de var och en oberoende av varandra hur jag hade förändrat deras liv till något mycket bättre, hur de hade vuxit som människor, hur de uppskattade att arbeta med mig och vad de hade lärt sig av mig. Något bättre beröm kan jag inte tänka mig.

3. Vad gör du om tio år?

Jag kommer att arbeta med något som är ett resultat av personligt engagemang, intresse, många arbetstimmar, tajming, lite tur och min förmåga att ta de chanser som kommer förbi!

 

 

ELIN EKENSSKÄR, 35 år, vd, Ulna

1. Vilken är din största utmaning som chef?

Just nu är min största utmaning och glädje att vara del av ett expansivt och växande bolag. Detta ställer dock stora krav på förändringskompetent ledarskap. Mitt ledarskap måste hela tiden utvecklas i takt med att företaget växer.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Att jag byggt upp ett företag från 1 till 200 anställda, samt kvaliteten och säkerheten på vår verksamhet.

3. Vad gör du om tio år?

Då arbetar jag kvar som vd på Ulna, men då är vi inte 200 anställda utan mer än dubbelt så stora.

ELIN LÖFBLAD, 32 år, chef affärsutveckling, Siemens

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Min största utmaning men även det roligaste i mitt jobb är att tillhöra ledningsgruppen för ett stort bolag som Siemens. Jag visste att stödet i min roll skulle vara delvis litet vilket tidvis har varit otroligt svårt. Men det är svårigheten i utmaningarna som gör det fantastiskt roligt när man lyckas!

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Jag har, tillsammans med mina medarbetare, lyckats sälja in en ny produkt på den svenska marknaden. Produkten är ny för vår svenska organisation vilket är orsaken till att vår ordinarie säljverksamhet inte har haft möjlighet att driva detta. Att produkten även ligger inom det vi benämner hållbar utveckling är extra roligt.

3. Vad gör du om tio år?

Jag är säkert kvar inom Siemens, eftersom möjligheterna till utmaningar inom bolaget är stora både internationellt och inom olika affärsområden. Om tio år hoppas jag att jag har fått en egen familj, ett litet hus vid havet och någorlunda lyckats bemästra utmaningen att få tiden att räcka till för allt roligt och spännande som livet erbjuder.

 

» Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Här är företaget som formar morgondagens kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären