Mycket nu? Här är 4 tips om hur du varvar ner
6 Nov 2014 kl: 00:00

Mycket nu? Här är 4 tips om hur du varvar ner

1 Ta ett djupt andetag

Detta är en bergsäker strategi som du kan använda för att lugna ner dig snabbt på jobbet. När vi är oroliga eller stressade vi har en tendens att andas snabbare. Det kan faktiskt få dig att känna dig yr eller svimfärdig, vilket så klart ökar oron.

Ta ett djupt andetag in genom näsan, pausa, och sedan andas ut genom munnen. Upprepa tre gånger långsamt eller flera gånger tills du kan känna din puls gå ner.

En annan bra metod är att stänga dörren till ditt kontor och stretcha lite. Tänj ut de spända nackmusklerna och sträck ut överkroppen för att göra plats för frisk luft i lungorna. Bara titta bort från datorn och stirra ut genom fönstret kan också hjälpa till, så länge du kommer ihåg att andas.

Relaterat: Därför borde alla ha mindfulness på jobbet.

2. Rör på dig

När du känner dig orolig eller stressad till den punkt där du tror att ditt huvud kommer att sprängas, är det dags att ta en time out. Ta med din ångest ut på en promenad. Det kan vara runt hörnet eller runt kvarteret, men effekten av att flytta din kropp och få ett miljöombyte, kommer att hjälpa till att lugna din överhettade hjärna.

När du är stressad spänns dina muskler omedvetet och de samlar på sig mjölksyra, vilket för ont och ger sämre blodcirkulation till både kropp och knopp. Motion minskar ångest genom att ta bort den stressade energin, och förbättrar även hormonbalans samt frigör signalsubstanser i hjärnan som lyfter ditt humör.

Att röra på sig är en bra quick fix för stunden, men regelbunden motion är också en av de mest kraftfulla verktyg du har till allmänt bättre hälsa och mindre ångest i ditt liv.

3. Hitta det som får dig att slappna av

Du kan minska både situationsångest på arbetet och den allmänna spänningen i ditt liv genom att lära sig slappna av. Hitta hälsosamma sätt att sakta ner ditt sinne och din kropp på din fritid. Dessa kan vara allt från lätt motion som promenader till att titta på sport på TV eller att lyssna på avslappnande musik som lugnar ner dig innan du går till sängs på kvällen.

Du kan även koppla av på jobbet genom att läsa en stund ur din favoritbok under lunchen, prata med en vän i telefon, eller ta en lång promenad (som får eller inte får hamna i köpcentret). Du kan ta en kort avkopplingspaus när helst du känner dig orolig. Vad du gör under den pausen är helt upp till dig. Du kommer bli förvånad över hur snabb effekt du får på humör och stressnivåer.

4. Fokusera på något annat

För att sluta tänka på det där som gör dig orolig måste du kanske lura din hjärna lite. Ett sätt att distrahera dig är att försöka tänka på något annat. Detta något annat – och det kan vara allt från hur mycket du älskar din lilla hund, eller drömma dig bort till din nästa semester – kommer att driva bort oroliga tankar från huvudet tillräckligt länge för att ditt hjärta ska hinna sakta ner.

Om du inte kan komma på något härligt att tänka på, kan du alltid kika in och småprata med en kollega eller ringa din partner för att se vad hen skulle vilja ha till kvällsmat. Med hjälp av distraktioner kan du ta fokus från din stressade hjärna så att du kan återställa balansen och komma tillbaka till jobbet igen.

Via Work Awesome