”Mitt kontor ska kännas som ett vardagsrum”
20 Dec 2018 kl: 00:00

”Mitt kontor ska kännas som ett vardagsrum”

Det har gått 13 år sedan Sandra Beijer startade den populära bloggen ”Nio till fem” och sedan dess har hon sysslat med ord på olika sätt. Hon är utbildad copywriter och efter att ha jobbat på reklambyråer i både Stockholm och New York har hon de senaste åren frilansat som skribent och skrivit två ungdomsromaner, bland annat ”Allt som blir kvar”. Just nu bloggar hon på Elle och översätter ”Skam” när den norska ungdomsserien nu blir bok.

– Att frilansa passar mig, jag tycker om friheten som kommer med det – och jag kan nästan tycka att det känns lite omodernt att sitta nio timmar på ett ställe bara för att. Jag vet ju att jag kommer att leverera i tid men jag vill själv styra över när jag gör jobbet, säger hon.

”Jag skrev nästan halva min andra roman på ett fik på Södermalm.”

Under de senaste åren har hon jobbat både hemma, på kaféer och från en hyrd kontorsplats.

– När jag har jobbat med recept och fotat mycket så har det passat bäst att göra det hemma, men jag har också jobbat och suttit och skrivit på olika kaféer. Jag skrev nästan halva min andra roman på ett fik på Södermalm.

Läs mer: Jack Werner: ”Det är bekvämt att jobba hemifrån”

Läs mer: Andreas Sandlund: ”Jag ville frilansa men samtidigt ha kollegor”

Sandra Beijer kan arbeta som bäst på förmiddagen och eftersom hon kan jobba med mycket ljud omkring sig så funkar kafémiljön. Men hon säger att det samtidigt kan vara besvärligt att kånka runt på en massa saker och inte ha en fast plats – och det var också en av anledningarna till att hon hyrde en kontorsplats på frilanskollektiv under en tid.

– Det var när jag blev singel som jag kände jag att jag saknade kollegor. Jag insåg att om jag inte hälsar på någon på kvällen så måste jag göra det på dagen, säger
hon och skrattar.

Att ha kollegor då och då gav mersmak och nu har hon hittat en alldeles egen lokal att hyra. I dagarna fick hon nycklarna till frilanskontoret, där det finns platser att hyra för fler personer.

Hur ska du inreda kontoret?

– Det ska kännas personligt och mer som att komma hem till någon än ett kontor. Jag vill ha mjuka soffor och inreda det lite som ett vardagsrum.