10 Dec 2014 kl: 00:00

Mitt arbete bidrar till en effektiv och bra utbildningsverksamhet

Johan Fridell tycker att det är roligt att gå till jobbet och känner sig motiverad varje dag. ­Anledningen till det är att han i sin roll som Junior Controller på Täby kommun får vara ­delaktig i samhällsutvecklingen och göra skillnad.

Berätta om din roll!
– Som controller stöttar jag kommunens olika verksamheter, främst utbildningsverksamheten. Det innebär möten med rektorer och verksamhetsledare på skolorna där jag hjälper dem att följa upp sin ekonomi och kommer med förslag på olika ekonomiska lösningar som används ute i verksamheten.

Vad var det som lockade med Täby kommun?
– Jag sökte mig hit för att jag såg möjligheten att utvecklas och samtidigt göra skillnad. Efter examen ville jag testa mina vingar och jobba med ekonomi i praktiken. Täby erbjöd mig den möjligheten och det bästa av allt är att mitt arbete bidrar till en bra och effektiv utbildningsverksamhet. Dessutom växer Täby i snabb takt och det innebär spännande utmaningar och ger en arbetsmiljö som många andra inte kan erbjuda.

Vilka utmaningar möter du?
– De mest påtagliga är de som är kopplade till att Täby växer. Då hela Stockholms­regionen växer, vill Täby kommun till år 2030 öka med 10 000 nya bostäder. Detta innebär också att utbildningsverksamheten måste växa i takt med att kommunen gör det. Mitt i denna tillväxt tar jag fram underlag som underlättar verksamheternas planering vilket gör att vi kan utvecklas på ett kvalitativt sätt, det är väldigt kul.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Mötena med rektorerna, det är givande att ha möjlighet att hjälpa dem utveckla verksamheten. Täby kommun är effektiva och göra rätt saker i rätt tid. Vi har ett bra arbetsklimat och trivs ihop, det är en trygg och stor organisation där jag får arbeta med det jag tycker är roligt. Det jag gör kommer till nytta och arbetet blir som en berättelse där jag får vara med och bidra från början till slut. Vill du ha ett betydelsefullt arbete där du är delaktig i samhälls­utvecklingen är det här rätt arbetsplats.