1 Mar 2008 kl: 00:00

Misstagen som hindrar dig att nå drömjobbet

1. En oseriös mejladress

Exempel: cutiepie@domain.com eller ännu värre  sexkitten@domain.se

Du kanske tänker: Jag har en rolig adress som är lätt att minnas.

Rekryteraren tänker: Jag förstår inte hur han/hon kan använda den här adressen på sitt cv. Kommer han/hon att göra samma sak mot våra kunder om han/hon får jobbet? Yikes!

2. Ha ett lustigt meddelande på din telefonsvarare

Exempel: ”A står för Arbetsförmedlingen, Ö står för öl – och en av dem är anledningen till att jag inte svarar. Så lämna ett meddelande, OK?”

Du kanske tänker: Jag har verkligen det roligaste meddelandet i hela världen, mina kompisar kommer att älska det!

Rekryteraren tänker: Herregud, den här personen verkar som hämtad från en collegefilm, eller kanske Big Brother. Jag tänker inte riskera att anställa en oseriös och omogen typ. Klick.

3. Skicka iväg ditt cv utan att korrekturläsa

Du kanske tänker: Alla kan göra misstag, till och med rekryterare. Ett eller två stavfel i mitt cv är väl inte i hela världen, ingen märker eller bryr sig säkert ändå.

Rekryteraren tänker: Alla kan göra misstag, till och med en rekryterare. Men att ha mer än möjligtvis något litet fel i sitt cv är oacceptabelt! Hur vet jag att den här personen kommer att korrekturläsa breven som skickas till våra kunder? Vad händer om han/hon en dag skriver en nolla för lite i våra ekonomiska rapporter? Det är bäst att jag letar efter någon som är mer noggrann.

4. Komma oförberedd till intervjun

Du kanske tänker: Jag är bra på att improvisera, dessutom kan de inte förvänta sig att jag ska veta allt om deras företag.

Rekryteraren tänker: Den här personen vet ju ingenting om oss eller vad vi gör, och har inte brytt sig om att ta reda på någonting heller. Varför söker han/hon jobb just här? Han/hon kan ju inte bry sig alls om han/hon får jobbet. Jag vill anställa någon som verkligen vill jobba här, hoppas att nästa sökande är bättre.

5. Strunta i att skicka ett tack-mejl efter intervjun

Du kanske tänker: Ett tack-mejl? Nu skojar du! Finns det människor som gör sånt?

Rekryteraren tänker: Den här personen har inga uppföljningsegenskaper, för att inte tala om vanligt hyfs. Han/hon kunde väl åtminstone ha skickat mig ett snabbt mail. Jag bokar hellre in en andra intervju med någon av dem som hörde av sig.

Källa: MonsterTRAK Career Coach