13 Maj 2009 kl: 00:00

Min veckas ögonblick av lycka

Vi får ofta frågan vad Lycka är för oss. Visst är lycka en frisk familj och en fantastisk karriär, fred på jorden och en ren planet. Såklart. Jag köper det. Men …  

… mitt i våra filosofiska diskussioner och skapandet av idealbild av oss själva för oss själva men inte minst för vår omgivning, glömmer vi vardagslyckan – de små ögonblicken under dagen då vi känner en stunds eufori. De små ögonblicken då ett litet leende letar sig till våra läppar och vi befinner oss fullständigt i nuet.  

Måndag: att vakna på första signalen utvilad; ett morgontåg som är i tid; bra möte med kund; att stjäla en timme på mitt favorithak; en helt fantastisk bok; ett urladdat batteri på tåget hem tvingar mig att titta på det vackra landskapet utanför fönstret; kvällspromenad i solen med en väninna; ett av mina favoritavsnitt av Scrubs  

Tisdag: good hair day; att ta mig igenom något som jag tycker är jobbigt med fullständig bravur; fem sms; känslan att vara välkommen till kunden; ett bra möte; ett inredningsfynd; ett fantastiskt träningspass  

Onsdag: att titta i spegeln och gilla vad jag ser; insikt om att det lönar sig att vänta; en ny struktur på mina arbetsuppgifter som gör mig mycket mer effektiv; eufori på gymet; kvällsfika med en väninna; laglig parkering utanför fönstret  

Torsdag: effektivitet; nya linser; ett efterlängtat telefonsamtal; nya böcker; me-time; självförtroendet att tacka nej till saker; att få rensa bland papper och tankar; föräldrar; laglig parkering utanför fönstret  

Fredag: sovmorgon; valfrihet; picknick i solen; vänner; vackra ord från en vacker människa; att göra något som man har skjutit på länge; gott vin; favoritprogram på TV och att killen jag tittar på är snyggare än någonsin  

Lördag: att få stå på scen och dansa; känslan av att pusta ut efter att ha städat och inse att man har ett skinande rent hem; att köpa och ge bort blommor; att bli berörd av en fantastisk teaterpjäs; att trivas i sitt eget sällskap; väninnor  

Söndag: sovmorgon;  en bra bok; mammas äppelpaj till frukost; kreativitet; en promenad ute i solen; att i lugn och ro få strosa i matbutiken och plocka ner vad man vill i kundkorgen; ett efterlängtat möte; att känna en förväntan inför den nya arbetsveckan  

Jag har under en längre tid fokuserat på The Big Picture – och någonstans på vägen glömt bort mig själv. Det blev viktigare att sträva efter de stora målen än att känna efter här och nu. Det är alldeles nyligen som jag har lärt mig att ta vara på mina små euforiögonblick.  

Vad är Lycka för dig?  

kronikabyline_magdalenabibi Shortcuts nya krönikör Magdalena Bibik, är 30 år gammal, bor i Vasastan, Stockholm, och är Jur. Kand. och Civilekonom från Lund. Hon jobbar med försäljning inom dagligvaruhandeln och driver ett eget träningsföretag – och är galen i dans!