10 Maj 2012 kl: 00:00

”Min största utmaning är att hinna med allt”

« Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

Hoppa till:
Caroline Westholm Kronqvist
Cecilia Rönn
Elin Askfelt
Emma Sörenson
Hanna Jacobsson

 

CAROLINE WESTHOLM KRONQVIST, 30 år, team leader poker marketing and operations, Bwin party digital entertainment

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Spelbranschen globalt är dynamisk med nya digitala medier, bolagsförvärv och avmonopoliseringar som duggar tätt. Nyckeln för att lyckas i en sådan miljö tror jag är att skapa en framåtsträvande företagskultur, fantastisk teamkänsla och affärsmål som förenas med individernas drivkrafter, styrkor och passion.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Jag gläds mycket över vårt supergängs insatser på Bwin Poker – marknadsaktiviteter i 20 länder, partygaming och Bwins fusion samt avmonopoliseringar i Danmark och Spanien. Det är även kul att mina idéer och initiativ för att återuppliva Pokerroom.com har tagits emot väl av ledningen i Gibraltar, ett 20-tal eldsjälar har nylanserat sajten utanför arbetstid.

3. Vad gör du om tio år?
Att tänka på vad som kommer att hända och alla nya innovationer inom onlinespel de närmaste tio månaderna är nog så spännande och oförutsägbart. Jag försöker vara här och nu, öppen för vad livet ger och ha kul. Jag hoppas även framöver att fortsätta jobba med andras och egna nyskapande digitala idéer globalt i olika former.

CECILIA RÖNN, 32 år, platschef/ site manager Ramlösa hälsobrunn, Carlsberg Sverige

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Att få alla i organisationen att vilja gå åt det håll som företaget styr mot. Att skapa en miljö där alla förstår målen och självständigt jobbar mot dessa. Och att hitta en balans mellan arbete och familjeliv. Jag blir väldigt engagerad i saker jag brinner för och då är det lätt att jobbet tar för mycket av mig. Har insett att jag presterar bäst när jag hinner med barn och fritidsintressen också.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Att vi har genomfört förändringar för att möjliggöra utmaningen ovan och att vi nu är på väg i den riktningen. Vi har mycket kvar att jobba med men jag ser att vi är på väg åt rätt håll. Personligen är jag stolt över att jag under 2012 har kommit med på tre listor. Veckans affärers Supertalanger, Årets Unga chef på tidningen Chefs kompetensgala och nu att jag är med på listan över Framtidens kvinnliga ledare. Det gör mig väldigt glad och stolt.

3. Vad gör du om tio år?

Mitt mål har alltid varit att ha ett jobb som jag tycker är roligt och engagerande. Jag håller fast vid det målet. Jag vill bredda min kompetens och hoppas att jag om tio år har hunnit bygga på mig erfarenhet av att jobba i bolagsstyrelser. Jag vill lära mig det perspektivet av att driva ett bolag och så vill jag bidra med min erfarenhet och kompetens.

 

ELIN ASKFELT, 35 år, vice president, global sales and marketing, Accendo

1. Vilken är din största utmaning som chef?
– Tid. Min största utmaning är att hinna med allt det som jag vill göra för att leda den dagliga verksamheten, som att ge tillräckligt mycket av min tid till enskilda medarbetare, teamet, kunder och partners. Men det handlar också om att ge mig själv tid och skapa balans i livet, vilket jag tror gör mig till en bättre ledare. När man dessutom jobbar i en global verksamhet innebär lokala tidsskillnader ytterligare en komplexitet som man behöver hantera.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
– Jag är stolt över hur jag har hanterat en global organisation med lokala team i en snabbföränderlig verksamhet på ett framgångsrikt sätt. Jag tror att nyckeln till detta är stort fokus på kommunikation och att skapa ett öppet arbetsklimat och att på så sätt hantera förändringar bättre. Exempelvis innebar oroligheter i Egypten att kontoret tillfälligt behövde stängas, men verksamheten var ändå tvungen att fortgå. Därmed var vi tvungna att göra några snabba förändringar, men med de anställdas positiva inställning och flexibilitet löste det sig.

3. Vad gör du om tio år?
– Om tio år skulle jag vilja leda en spännande och global verksamhet inom framtidens media och teknik, precis som Accedo är. Utvecklingen inom media och teknik går så otroligt snabbt. Att få vara delaktig i och följa detta arbete, från innovation till faktiska förändringar i beteendet för hur vi konsumerar media dagligen, är så himla roligt.

 

 

EMMA SÖRENSON, 32 år, global forecasting director, Oriflame cosmetics

1. Vilken är din största utmaning som chef?

Att anpassa min ledarskapsstil baserat på olika individers erfarenhet, kunskap och personlig drivkraft. Den kulturella aspekten är också viktig med tanke på att jag leder ett internationellt team med stor kulturell mångfald.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?

Jag var ny i min roll i början av 2011 och har sedan dess fokuserat på att bygga och utveckla gruppen, klargöra rollfördelningar och driva förbättringar av våra nyckelprocesser. Vi har presterat klart bättre under 2011 jämfört med föregående år – både som team och på individnivå – vilket är fantastiskt motiverande och stimulerande för mig som ledare!

3. Vad gör du om tio år?

Den långsiktiga drömmen är att driva ett eget bolag! Alternativt att leda en affärsenhet inom en större organisation med tydligt resultatansvar.

HANNA JACOBSSON, 31 år, chef actuarial reporting and analysis, Skandia

1. Vilken är din största utmaning som chef?
Vi är mitt uppe i en omorganisation i och med ett ägarbyte, och nu ska en ny koncern byggas upp. Att behålla utvecklingstakten och drivet på avdelningen under den här förändringsresan är en stor utmaning. Jag behöver även ständigt jobba med målkvalitén. Som chef är det viktigt att ens medarbetare förstår sin del i pusslet, ser länken från företagets övergripande mål hela vägen ner till individnivå.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått?
Det roligaste jag har varit med om i min roll som ledare under 2011 är att se att min avdelnings hårda arbete faktiskt har använts både i strategiska och operativa beslut. Aktuarie ses ofta som ett introvert och analyserande yrke, men jag har lyckats skapa en avdelning som är analytisk på företagets premisser och som vill vara en del av och bidra till företagets strategier. Vi omsätter teoretiskt mycket komplicerande frågeställningar till något som intresserar och används av ledningen.

3. Vad gör du om tio år?
Jag har en roll i ett företags högsta ledning samt erfarenhet från styrelseuppdrag.

 

» Här är 5 andra kvinnor att inspireras av

 

LÄS MER:

» Läs mer om listan Framtidens kvinnliga ledare 2012

» Se Topplistan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 1-30

» Se Heta listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 31-50

» Se Varma listan med Framtidens kvinnliga ledare 2012, plats 51-75

 

 

 

I samarbete med våra kunder och partners

Insights:

Här är företaget som formar morgondagens kvinnliga ledare

 

SKANDIA:
”Vi är lite vassare än andra” Hanna Jacobsson, på Varma listan över Framtidens kvinnliga ledare, vet att glädje och inspiration för teamet framåt. Och ger resultat.

» Här är hennes bästa tips till unga i karriären