”Min mormor är bakis oftare än jag”
15 Mar 2016 kl: 00:00

”Min mormor är bakis oftare än jag”

Vilken är den bästa kursen / utbildningen du gått?

Amanda: – Har gått ett par teaterkurser och skrivarkurser på Folkuniversitet som har varit utmärkta komplement till min fyrkantiga ekonomutbildning. Tack vare teatern har jag fått öva på att stå framför folk och prata. Och tack vare skrivarkurserna har jag blivit bättre på att tänka kreativt och hamna i flow.

Niklas: – Väljer en lång och en kort. Lång: psykologprogrammet, bra utbildning med ganska slappt tempo så man hinner driva bolag vid sidan av. Kort: hacking human nature for good via vår egen plattform Dailybitsof.com. Shameless plug, men den är verkligen guld för alla som utvecklar digitala tjänster.

Sara: – Internkurs på Forsmark. Var en gång inspektör av slutna system (visst serru) och gick då utbildning i erosions- och korrosionsskador. Extremt pedagogiskt med fina bilder på typ rost. Mitt icke-existerande läshuvud är väldans förtjust ­i visuellt.

Navid: – Art of Hosting, en utbildning i att leda människor och grupper i komplexa processer. Till exempel kreativ brain­storming, skapa rum för utmanande samtal eller för att få en grupp att få större förståelse för varandra. Ett enkelt, mänskligt och förståeligt sätt att lyssna på en grupp och få dem att förstå varandra.

Vilken är din Youtube-favorit?

Amanda: – Ägnar mig mest åt guilty pleasure, typ gamla musikvideor med Kate Bush eller tidiga liveframträdanden av Beyoncé på exempelvis MTV Music Awards.

Niklas: – Haha, jag hinner inte med sånt. Dock är ”babblarna” som crack för min åtta månaders bebis. Finns inget bättre att slå på när allt är kaos.

Sara: – Nä, nu ni! Jag totalt ballar ur av ”Beauty Break”, ett fantastiskt program om smink och kladd (jag hatar smink men jag älskar Lily och Joslyn)! En gång åt de konstiga burgare, nej, det är inte smink – men det var kul!

Navid: – Just nu har jag fastnat för ”I just want to be cool”. Kan inte sluta titta.

Vi har precis firat Internationella kvinnodagen. Vilken kvinna vill du lyfta fram?

Amanda: – Hon som inte skrattar när en kollega drar sexistiska skämt. Hon som säger till när killarna i kompisgänget tar för mycket plats. Hon som lyfter andra kvinnor runt omkring sig. Kvinnan som kämpar för en vettig vardag helt enkelt.

Niklas: – Skulle nog vara min mormor som är 92 år. Hon är nästan alltid positiv, gör massa kul grejer, älskar att promenera. Dessutom är hon bakis betydligt oftare än vad jag är, vilket jag är sjukt avundsjuk på.

Sara: – Vet ni vad, här tänker jag svara min mamma. Många mammor är väldans bra, men det finns ingen som klår min morsa i engagemang, kärlek och support. Detsamma gäller min pappa, de är jordens bästa och finaste föräldrar. Inte för att det är en tävling (jo, lite).

Navid: – Min mamma och min dotter så klart. Två magiska kvinnor, en lite äldre och en lite yngre, som båda är kaxigt intelligenta och rebelliska.