1 Mar 2008 kl: 00:00

Min jobbtabbe – ”Jag tog av mig kostymen och tvätt

”En gång i tiden jobbade jag som konsult åt Lindex med ett uppdrag som var värt miljoner. När vi var klara med arbetet var det dags att hålla en dragning för ledningen i Alingsås och presentera vårt resultat.

 

Stämningen var väldigt stel och formell på mötet och precis innan det var min tur att tala blev jag lite nervös och bestämde mig för att passa på att gå på toaletten. Det skulle jag inte ha gjort. När jag satte mig ner för att kissa (ja, jag är en sittkissare), så slant jag och lyckades blöta ner min flotta kostym. Jag har nog aldrig känt mig så stressad, tusen tankar gick genom huvudet under den där mikrosekunden när det började skvätta.

 

Till slut insåg jag att det bara fanns en sak att göra – jag tog av mig kostymen och tvättade upp den i handfatet. Sedan fick jag, så gott det gick, torka den under handtorken. Det tog mer än en kvart och när kostymen var torr var jag själv genomblöt.

 

Då jag slutligen kom tillbaka till mötet var jag högröd i ansiktet och min kostym alldeles skrynklig. Efter dragningen tog min samarbetspartner mig åt sidan och frågade upprört: ’För det första, varför är du sen? Och för det andra, varför ser du så jävlig ut? Det vara bara att svälja stoltheten och berätta vad som hade hänt därinne på toaletten.”

/Linus