21 Apr 2008 kl: 00:00

Min jobbtabbe – hon chattade med sin nya älskade

Detta var i laptopbarndomen – det var med andra ord lite svårt med vissa uppkopplingar och så vidare. Vi hade förberett en större presentation för hundra stora Ica-handlare. Det gällde en ny produkt och min dåvarande assistent skulle sköta datorsidan, så allt tekniskt funkade under föredraget.

 

Men mitt under den där viktiga presentationen började Ica-folket småskratta. Jag stod med ryggen till den stora duken och höll mitt anförande om den revolutionerande produkten (som för övrigt så småningom blev Sveriges mest sålda). Jag såg med andra ord inte vad som pågick bakom mig där på jätteduken. Det visade sig vara så att min kära assistent höll på och chattade med sin nya älskade. Det var dessutom en chatt med ett ganska så öppet och vågat innehåll – om saker som skulle göras kommande natt… Assistenten trodde förstås att hon hade denna chat på sidan om presentationen – men hade kopplat upp sig på duken!

 

Jag fick bryta det hela för en lite improviserad kafferast. Den stackars assistenten var förstås förkrossad och försvann snabbt hem. Jag kan säga att det krävdes lite coaching efteråt för att få henne på jobbhumör igen. Och det där med chattande under presentationer har hon nog aldrig gjort om.

/Tomas i reklambranschen

 

Har du också en jobbtabbe att bjuda på? Mejla red@shortcut.nu. Du får självklart vara anonym!