Mejlkurser nytt vapen mot söndagsångest
9 Feb 2016 kl: 00:00

Mejlkurser nytt vapen mot söndagsångest

Sex av tio svenskar har återkommande ångestproblem på söndagar. Det visade en undersökning från Nackademin förra året. Nu väljer lärosätet att göra något åt problemet, och lanserar en mejlbaserad kurs kring hur du botar söndagsångest.

Via 13 mejllektioner får deltagarna grotta ned sig i begreppet ångest. Varför drabbas vi, hur hanterar vi den. Varje lektion innehåller en teoretisk och en praktisk del. Kursen, som startade förra veckan, finns tillgänglig hela våren och är kostnadsfri.

Martina Lindgren, marknadschef på Nackademin tror att kursen kan öppna många ögon.

– Kursen riktar sig till alla som är lite missnöjda med sin tillvaro och vill utforska möjlighet till förändring. Vi hoppas att kursen ska leda till färre ångestsöndagar, och kanske kommer någon på att det är dags att byta bana i livet. Vi vet att en av de vanligaste orsakerna till söndagsångest är att man inte trivs med det man gör under veckorna.

Nackademins mejlkurs mot söndagsångest har skapats i samarbete med psykologen Jenny Rickardsson. Hon ser kursen som ett viktigt första steg i ett långsiktigt arbete med att bli kvitt sin ångest:

– Kan man verkligen förändra sitt liv på 13 dagar? Ja, faktiskt. Man kan åtminstone börja. Den här kursen kan göra stor skillnad, om man ser den som de första stegen i en trappa som man kanske kommer att behöva fortsätta ta steg i under resten av sitt liv, säger Jenny Rickardsson.