22 Jul 2011 kl: 00:00

Medlem läser: YCDBRALAI – You can’t do business running around like an idiot

YCDBRALAI
Klas Hallberg (Natur och kultur)

 

Jag är en läslus som plöjer allt som kommer i min väg. Omslaget och baksidan av YCDBRALAI (You can’t do business running around like an idiot) såg lovande ut. Med glädje ögnade jag igenom innehållsförteckningen till boken som skulle göra mig effektivare på jobbet. Vid första kapitlet blev jag helt paff. Texten är tryckt i ett sans-serif-typsnitt, textstorleken är 12 punkter och sidorna har enorma marginaler. Plötsligt började jag känna mig skeptisk till boken. Men jag måste erkänna att det är med en enorm lätthet som Klas Hallberg blandar sina egna erfarenheter och funderingar med alteregot Professor Pers kunskap och skrattretande experiment. Han leker med ord så som vi andra leker med en boll. Jag läste ut boken på tre dagar på kollektivtrafiken till och från jobbet.

 

Det är en underhållande bok som sår ett frö för hur man kan ändra sitt arbetssätt med små medel. Utan komplicerade verktyg och modeller får man tips om ändringar som ger mycket. Men förväntar du dig att boken ska innebära radikala förändringar i din arbetsdag så får du leta efter en annan. Denna bok är inget annat än hundra procent underhållning kryddad med stora doser sanning.

 

+ BÄST: Hur författaren skiljer sig från mängden i typografi och layout.

– SÄMST: Jag hade förväntat mig en seriösare bok.

 

3 ledarskapsböcker - Anna Johanssons medlemssidaGästrecensent: Anna Helin. Här kan du hitta hennes sida och kontaktuppgifter

 

 

 

Har du några boktips du vill dela med dig av, skriv gärna en kommentar nedan!

 

 

LÄS MER:

 

Bli effektiv - 7 tips 7 tips – få mer gjort på mindre tid
Få saker att hända, hinna med jättemycket, snabbt bli chefens favorit – låter det som en omöjlighet. Inte alls.
» Expertens bästa tips: Så blir du mer effektiv

 

 

 

Få jobbet med en vinnande spontanansökan Bästa sommarläsningen
Redo att slänga dig i hängmattan i sommar? Alltifrån bestialiska mord till fantasifulla berättelser:
» 8 böcker som får dig att glömma jobbet

 

 

 

Lider du av uppskjutarsjukan Test: Har du ”ska bara”-sjukan?
Lider du av uppskjutarsjukan? Gör du som Alfons Åberg och skjuter upp saker du inte vill göra? Det kan hindra dig både från att ha roligt och att vara effektiv!
» Testa dig själv – här är 5 säkra tecken