16 Dec 2011 kl: 00:00

”Man måste våga vara den mest okunniga”

Jag har varit konsult i snart fyra år nu och under tiden har jag haft flera uppdrag som interimchef. Rollen passar mig, den är krävande men spännande. Som person är jag väldigt nyfiken och jag älskar att ge mig in i nya områden och lära känna nya människor. Att vara interimchef är dessutom ett bra sätt att vända min ålder till något positivt – senioritet i form av många års erfarenhet är något arbetsgivare behöver. På det här sättet kan jag bidra med min kompetens utan att vara anställd.

Jag är civilingenjör från KTH och har jobbat inom en mängd olika tekniska produktområden. Just nu vikarierar jag som marknadschef på det medicintekniska företaget Maquet och ersätter en kille som är pappaledig under ett år. Företaget utvecklar, producerar och marknadsför respiratorer och narkosmaskiner. Min roll handlar dels om att marknadsföra produkterna, dels om att produktleda dem. Det är första gången som jag jobbar inom medicinteknik och det är klart att det är en utmaning att gå in som chef i en ny bransch. Men jag har ett otroligt duktigt team omkring mig och min roll handlar mest om att vara en ledare, att kunna sammanfatta gruppens budskap och få till ett bra samarbete. Jag kan ju aldrig ersätta någon som har jobbat med produkten i flera år, men jag kan bidra med min chefkompetens och komma med nya perspektiv.

En bra egenskap hos en interimchef är att vara nyfiken och duktig på att snabbt ta kontakt med personer på alla nivåer i företaget. Det är viktigt att lära känna organisationen, och ska man få människor med sig tror jag att det är bra att vara frågvis, att visa att man är intresserad. Och så måste man vara trygg i sig själv och våga vara den mest okunniga i rummet.

Min stora utmaning är att inte ha för bråttom. Det är lätt att gå in i ett företag, se ett problem och tycka sig veta exakt hur det ska lösas. Då gäller det att stoppa sig själv och ta det lite lugnt. Även om jag tycker att jag har en bra lösning så måste jag komma ihåg att en förändring är en mognads­process och att det är viktigt att ha respekt för alla som har jobbat där länge. Dess­utom är det mycket som ska vägas samman. För att kunna ta ett bra beslut gäller det att ha en ordentlig grund att stå på. Förändring måste få ta tid.

Jag hoppas verkligen att fler företag satsar på att ta in interimchefer i stället för att låta någon inom företaget tillfälligt ta över en chefsroll. När arbetsgivaren ersätter internt tror jag att det mest handlar om att upprätthålla ordningen tills allt är som vanligt igen. Tar ett företag in en ersättare utifrån, med nya perspektiv och andra erfarenheter, är chanserna till utveckling mycket större.

 

 

CARINA WELLENIUS

Ålder: 56 år.

Gör: Ingenjör och konsult med uppdrag som interimchef

 

 


Slumpen ledde Andreas till drömjobbet

Det var flexibiliteten som lockade Andreas till att säga upp sig från sin fasta tjänst och testa vingarna som bemanningssjuksköterska. Idag är hans liv allt annat än förutsägbart – ena stunden kan han jobba i Lofoten, för att i nästa arbeta på en ö i en fjord.
» Läs Andreas berättelse här!

 

 

Vikariejobbet där varje skoldag räknas

Madelene har mött många som verkar tro att det är rätt slappt att vara lärarvikarie, något hon snabbt kan avfärda. Det kräver massor av förberedelse och är ett enormt ansvar – även om det bara gäller en dag.
» Läs Madelenes berättelse här!

 

 

 

Han jobbar som vikarie för Måns Zelmerlöv

När föräldrarna tipsade om att musikalen High School Musical sökte folk hade Marcus egentligen tänkt lägga av med dansen – men han sökte och fick jobbet. Idag jobbar han som ersättare för Måns Zelmerlöv.

» Läs Marcus berättelse här!

 

 

 

8 tips – Lyckas som vikarie

Fastnat i vikariefällan? Eller gillar du friheten och att testa olika jobb? Oavsett finns det vissa saker du bör veta.

» Så fixar du ett lyckat vikariat