12 Jan 2010 kl: 00:00

Lunchidrottare

Erik Bäcklund älskar sport och han har alltid haft ett stort spelintresse. Jobbet som ansvarig för sportspelprodukter på Unibet är därför rena drömmen för honom.

Hur hamnade du på Unibet?
– Efter universitetet arbetade jag på Siemens i München men längtade tillbaka till London. Jag sökte ett jobb som oddsättare på Unibet även om det inte riktigt var mitt område, det brukar oftast vara statistiker på de jobben, men spelbranschen lockade mig. Efter ett drygt år blev jag befordrad till produktutvecklare inom just sportspelsprodukter.

Hur arbetar Unibet för att de anställda ska få balans i sina liv?
– Företaget uppmuntrar de anställda att aktivera sig utanför jobbet. De erbjuder ett hälsoprogram men även saker som pokerturneringar och gratis fotbollsbiljetter. Det är visserligen inte meningen att all social aktivitet ska ske inom företagets ramar, men det är väl upp till varje anställd att översätta detta till sitt eget sociala liv.

Vad ser du för skillnader mellan svenskt och brittiskt företagsklimat?
– Generellt tror jag att man sätter familjelivet mer i fokus i länder som Sverige och Tyskland än man gör här. Men kanske tack vare att Unibet har skandinaviska rötter har företaget trots allt anammat en hel del av detta tänkande, vilket är bra för alla parter.

Har du själv balans mellan yrkesliv och fritid?
– Ja, så länge jag ser till att träna, att umgås med mina kompisar och ibland även bryta upp vardagen med helgresor. Sedan gillar jag långa promenader, gärna i centrala London. Ruset av storstan där ingen vet vem jag är, det kan verkligen ge mig en känsla av balans.

Hur hittar du vardagsbalans?
– Jag är väldigt mån om mina lunchpauser, det är viktigt att verkligen komma ifrån mitt på dagen. Minst tre gånger i veckan tar jag därför lite längre lunchpaus, sticker ut och springer en sväng eller går på gymmet och äter efter det. Dessutom har jag två datorfria kvällar i veckan. Inte för att jag alltid jobbar vid datorn, men för att det vore lite synd att bränna ut sig framför den – särskilt om man inte ens jobbar.

Vad ger du för råd till andra?
– Skjut inte upp det sociala livet! Det är så lätt att säga “vi borde ses snart” och så blir det aldrig av. Ta initiativ till att boka upp saker med vänner och familj, det behöver inte vara några stora saker. Planera in en helgresa också, jag tror det är viktigt att komma ifrån lunken ibland. Samtidigt är det jätteviktigt att aktivera sig under veckorna, annars har man ingen energi när väl helgen kommer.

Text: Lottie Sällström Randsalu

Foto: Kristofer Hedlund

Detta är en annons.

Artikeln är en del av våra Inside Stories. Läs mer!