30 Nov 2011 kl: 00:00

”Lunch beat har gett mig mycket glädje”

Molly Ränge har två passioner. Den ena är att dansa och den andra att jobba. Problemet tidigare var att hon blev så trött av klubbandet under helgerna att hon inte orkade arbeta fullt ut i veckorna, och tvärtom. Hon drömde om att få det ena att berika det andra. Och så kom Lunch beat till. Ett lunchdisco dit alla som vill får komma för att dansa järnet tills rasten är slut – och få med sig en wrap på vägen tillbaka.

Vad har hänt sedan du fick idén?
– Första gången vi körde Lunch beat var vi 14 personer, och mest kompisar. Sedan började det skrivas om oss i tidningarna och då dök det upp människor från helt andra miljöer och branscher än våra. Folk i dyra kostymer, pärlhalsband – det blev en så härlig blandning! Rörelsen har vuxit snabbt och spridit sig till Göteborg, Malmö, Norrköping, Alingsås och Belgrad. I vinter planeras Lunch beat i Helsingborg, Port Blair och Bogotá.

Varför har det blivit en sådan succé tror du?
– Jag tror att det är väldigt enkelt. Att dansa är ett så bra och glädjefullt sätt att uttrycka sig på och jag ser verkligen hur folk njuter av att vara med i den här gemenskapen.

Hur har Lunch beat påverkat dig?
– Det har gett mig så mycket glädje och energi. Och så förstås,
i och med att jag jobbar med konceptutveckling så har det gett mig många nya värdefulla erfarenheter rent yrkesmässigt.

 

Mer om Molly Ränge


Ålder: 28 år.
Bor:
Stockholm, men ska snart bo och arbeta i ett halvår i det tropiska öriket Andamanerna i Indien.

Därför är jag en Uppstickare: Jag pratar inte om allt man borde göra, utan ser till att göra det, och sedan få andra att snacka om det.

Läs mer:

» Läs mer om Uppstickarna 2011 här

» Se Topplistan med Uppstickarna 2011, plats 1-30
» Se Heta listan med Uppstickarna 2011, plats 31-65

» Se Varma listan med Uppstickarna 2011, plats 66-100