Louise vann Business Law Challenge 2015
17 Nov 2015 kl: 00:00

Louise vann Business Law Challenge 2015

Nu är årets upplaga av tävlingen Business Law Challenge avgjord. Efter att ha mött tuff konkurrens stod det klart att Louise Sahlman från Umeå universitet vann. Priset, förutom titeln Business Law Student Of The Year, är betald praktik på Microsoft under fyra veckor plus fyra veckors betald sommarnotarietjänst på Lindahl AB, en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer.

Blev du själv sugen på att vara med? Det som krävs är att man är juriststudent på något svenskt universitet eller högskola. Det är en tuff tävling där resan börjar med en urvalstävling på nätet som sedan går vidare till deltävlingar på olika orter – för att till sist avgöras i en tvådagars final. Förutom att man tar del av krävande förhandlingsmoment får man utbildning i affärsjuridik med fokus på analys och affärsmannaskap.

Juryns motivering för den glada vinnaren lyder på följande vis: ”Årets vinnare av Business Law Challenge är en jurist som med glöd och mod tagit sig an sitt uppdrag. Med en initiativkraft som har imponerat på juryn har denna jurist visat sig vara synnerligen lösningsorienterad och dessutom visat en mognad genom att ge raka och tydliga råd.”

– Det har varit en kul och spännande upplevelse, berättar Louise. Jag har fått en insikt i affärsjuridiken som vi inte får på universitetet. Det är en mycket nyttig erfarenhet och jag har fått ett helt nytt intresse för delar av juridiken som jag inte tidigare kände till så väl. Att vinna är förstås väldigt kul, men framförallt är jag stolt över att ha utmanat mig själv att prova något nytt, som krävde både social och analytisk förmåga.