10 Jun 2014 kl: 00:00

Lokala och internationella projekt på CGI

WM-data, Logica och nu CGI. Även om ägarskapet och namnet har skiftat under årens lopp har vi en mycket stark kärna och kultur, det är vi människor som är viktiga, berättar Ingela Berggren, som har jobbat inom företaget i 14 år. Sedan ett halvår tillbaka är hon Business Unit Director med ansvar för 250 medarbetare på CGI:s kontor i Göteborg.

 
Berätta om din karriär!
– Min första tjänst här var inom supporten för ett av våra ekonomisystem. Efter det har jag bland ­annat jobbat som gruppchef, projektledare och kundansvarig för två av våra största kunder i ­Region Väst. Det var en spännande tid då vi införde nya system, utvecklade webbplattformar och tog över en kunds applikationsenhet. I dag ­ansvarar jag för enheten Application & Technology Services, som har 250 medarbetare. I våra olika team har vi bland annat tekniska konsulter, systemutvecklare, arkitekter, projektledare, test­ledare och Business Intelligence-konsulter.
 
Hur trivs du i ledarrollen?
– Jättebra! Mitt nuvarande jobb är det roligaste jag har haft. Mina medarbetare är oerhört kunniga, generösa och drivna. Den öppna och varma företagskulturen och det faktum att vi sätter våra medarbetare främst tror jag är nyckeln till vår framgång på marknaden.
 
Vad kan ni erbjuda unga talanger?
– Eftersom vi erbjuder våra kunder det mesta inom IT finns det en mängd olika områden för våra medarbetare att utvecklas inom. Vi på CGI har till exempel en av Sveriges största testverksamheter och växer stort inom mobilitet. På CGI har du möjlighet att växla mellan olika uppdrag och roller, du kan specialisera dig eller bredda din kompetens. Du kan också växla mellan att jobba som konsult ute hos kund och att arbeta på något av våra regionala kontor inom ramen för någon IT-leverans. CGI:s chefer är lyhörda för medarbetarnas önskemål och måna om att hitta nya utmaningar. 
 
För en tid sedan blev Logica en del av CGI, vad har det inneburit?
– En mängd fördelar. Inom CGI finns ett starkt kvalitetsmedvetande och företaget har den högsta kundnöjdheten i branschen, vilket är en stor tillgång för oss. CGI:s globala närvaro öppnar också upp för fler internationella karriärmöjligheter. Jag har till exempel kollegor som just nu befinner sig på uppdrag i Indien, England och Filippinerna.