Ljusa framtidsutsikter väntar på Nordens största bank
3 Dec 2014 kl: 00:00

Ljusa framtidsutsikter väntar på Nordens största bank

Nordeas internationella Graduate Programme är skräddarsytt för att ge en kickstart i karriären. Det märkte Tiva Erfan redan första dagen som graduate. Då uppmuntrades han att hålla i en ­presentation för femtio av sina kollegor, och utmaningarna på Nordens största bank har fortsatt, där är det bara du själv och dina ambitioner som sätter gränserna.

Hur skiljer sig Nordeas Graduate Programme från andra traineeprogram?
– Det är ett nordiskt program där vi som Graduates blir placerade inom olika avdelningar över hela Norden. Programmet anpassas efter dina erfarenheter, och du får möjlighet att prova på många delar av företaget för att utvecklas i din roll. Gemensamt för alla är att det ingår fyra internationella seminarier, där alla Graduates träffas och utbyter erfarenheter. Med åtta marknader och nästan 30 000 anställda finns enormt mycket att lära.

Vilka tidigare erfarenheter har du haft nytta av?
– Jag var med och startade en ideell organisation som ger ungdomar möjlighet att förstå sin potential med hjälp av träning. Den disciplin som krävs för att starta ett ideellt projekt har jag nytta av i mitt arbete när det kommer till att prioritera och handskas med olika situationer jag ställs inför.

Vilka utmaningar har du mött?
– För att lära känna banken finns möjlighet att vara på olika avdelningar, men att ständigt vara ny kan vara svårt ibland. Till vår hjälp i arbetet har vi stort stöd från våra chefer, dessutom till­delas alla Graduates en mentor som coachar oss i arbetet.

Vad har varit höjdpunkten under programmet?
– Jag tycker att seminarierna är otroligt stimulerande. Vi lär oss bland annat om ledarskap, presentations­teknik och retorik, allt för att få en kickstart i karriären. Att Nordea har valt just oss inspirerar mig och får mig att utmana mina gränser.

Hur ser framtiden ut?
– Jag tror att bank- och finansbranschen tillhör de branscher där det händer absolut mest så fram­tiden känns väldigt ljus och spännande. Jag har ett år kvar av programmet men jag känner redan nu att jag är en del av den dynamiska organism som är Nordea. Jag vill fortsätta utvecklas i min roll som investeringsstrateg, för jag får så mycket tillbaka på alla plan.