Lisa blev stucken av stingrocka – klarade sig tack vare försäkringen
22 Aug 2016 kl: 00:00

Lisa blev stucken av stingrocka – klarade sig tack vare försäkringen

Det här är en sponsrad artikel från Gouda Reseförsäkring, som hjälper dig att hitta rätt försäkringar när du ska plugga utomlands. Här kan du läsa mer om deras försäkringar och ta del av deras speciella Shortcut-erbjudande!

Här tecknar du din reseförsäkring till 5 % rabatt! 

Lisa Olsson Modin var 20 år när hon flyttade till Sydney, i Australien, för att plugga Business Management på University of Sydney. Väl där förälskades hon – likt många andra – i surfing. På helgerna åkte hon till Australiens sydkust, där de bästa vågorna finns, och det var under en av dessa utflykter som mardrömmen inträffade.

– Jag är där med min instruktör, men hinner inte ta fler än två steg ut i vattnet när jag känner något som bränner till i foten. När jag lyfter upp den ser jag två hål i mitt skinn där blodet sipprar ut, men det som orsakade det är spårlöst försvunnet, säger Lisa.

Smärtan blev olidlig

Surfinstruktören var övertygad om att Lisa hade nypts av en krabba, och trots att det sved så fortsatte Lisa surfa. Ganska snart tilltog smärtan och till slut var den olidlig.

– Det visade sig att jag blivit stucken av en stingrocka, vars gift kan vara dödligt om man har otur. Det var ju så naturfilmaren Steve Irwin dog, han blev stucken i hjärtat.

Uppsökte hjälp på egen hand

Fyra dagar senare är foten fortfarande svullen, så då bestämmer Lisa sig för att uppsöka ett medical center på egen hand.

– Här begick jag dock mitt stora misstag, istället för att själv söka hjälp borde jag ha ringt till alarmcentralen på mitt försäkringsbolag Gouda, men jag trodde att skadan var så banal att det inte gjorde någonting.

Det här är en sponsrad artikel från Gouda Reseförsäkring, som hjälper dig att hitta rätt försäkringar när du ska plugga utomlands. Här kan du läsa mer om deras försäkringar och ta del av deras speciella Shortcut-erbjudande!

Här tecknar du din reseförsäkring till 5 % rabatt! 

Borde ha ringt larmcentralen

På Goudas alarmcentral analyserar man nämligen situationen och skadan och säkerställer att den försäkrade får rätt vård från början. Men Lisa ringde aldrig dit, utan åkte istället till en privat vårdcentral på eget bevåg vilket orsakade stora komplikationer eftersom Lisa fick fel vård av oseriösa läkare. Lisa insjuknar i en kraftig feber och måste besöka akuten, eftersom det finns risk att infektionen hon drabbats av spridits till blodet.

– Väl där tas jag om hand om en läkare med supertaskig attityd som utan någon som helst grundkontroll bestämmer sig för att skära upp min fot och undersöka, och han gör det utan att förbereda korrekt, och det är på fel ställe och han hittar ingenting. Däremot får jag men som håller i än i dag, tån fungerar inte som den ska och jag har ett ärr som är dubbelt så stort som det behövde vara.

Försäkringen täckte Lisas dyra kostnader

Lyckligtvis är infektionen borta idag, men Lisa är fortfarande inte helt återställd, och skadan kunde ha varit slutet på hennes Australien-dröm.

– Det hade varit väldigt onödigt, och tungt mentalt. Särskilt med tanke på att jag hade kunnat slippa allt det här om jag bara hade ringt Alarmcentralen från början.

Trots misstaget att försöka söka hjälp själv blev försäkringen från Gouda ändå Lisas räddning och hennes kostnader täcktes även fast hon sökte vård på egen hand.

– Mitt försäkringsbolag har verkligen uppmärksammat mig och dagligen hört av sig, vilket verkligen har gett mig en trygghetskänsla. Att alltid ha kunniga människor tillgängliga, bara ett telefonsamtal eller mail bort gör det så mycket enklare när man befinner sig på andra sidan jorden. Man vet ju trots allt aldrig vad som kan hända och i mitt fall hur någonting som anses så litet ändå kan bli en så lång och utan försäkring, dyr process. Jag som person har blivit försiktigare efter allt detta!

Det här är en sponsrad artikel från Gouda Reseförsäkring, som hjälper dig att hitta rätt försäkringar när du ska plugga utomlands. Här kan du läsa mer om deras försäkringar och ta del av deras speciella Shortcut-erbjudande!

Här tecknar du din reseförsäkring till 5 % rabatt!