”Lås in mobilen och var offline i sommar”
5 Jul 2017 kl: 00:00

”Lås in mobilen och var offline i sommar”

Hur ser din drömmigaste utlandskarriär ut?

Amanda Lundeteg: –  Det vore fint att testa bo i ett land där icke-bruna personer är i minoritet och se hur det känns. Och eftersom alla länder är i behov av ett AllBright-kontor skulle jag förmodligen göra samma sak som jag gör nu, det vill säga jobba för ett jämställt arbetsliv.

Niklas Laninge: –  En dröm jag när är att få följa med som en klassisk hemma-man om min sambo skulle landa ett fett EU-jobb. Jag kanske tar en anställning på någon handelskammare eller ett ”Business Sweden-liknande” jobb, alltså någon form av låtsasjobb för expats. Mest tänker jag att jag skulle hänga med mina barn.

Olga Stern: – Jag älskar Tel Aviv på grund av fantastiskt väder, grym mat, härliga människor och sist men inte minst att det alltid är nära till stranden och havet. Där skulle jag vilja odla min inre konstnär genom att typ bygga obskyr konst i form av robotar tillverkade av något material som är en restprodukt från industrin.

Navid Modiri: –  Jag skulle vilja bo i San Fransisco och köpa ett stort hus med en massa små rum för kompisar att övernatta i. Sedan skulle jag skriva böcker, göra musik och yoga.

Vem vill du höra som sommarpratare i år?

Amanda Lundeteg: – Underbara Suad Ali! Expert på Sveriges flyktingkvot på Migrationsverket. Mäktig person både yrkesmässigt och privat, och med erfarenheter som vi aldrig tidigare hört om i ”Sommar i P1”.

Niklas Laninge: –  Vad sägs om att SR höjer ribban lite i år? Inga entreprenörer av något slag, forskare ska prata om sin forskning och inte om sina mediokra liv, osnutna talanger behöver inte berätta om hela sitt korta och ointressanta liv utan ge oss smasket som gjort dem till talanger. Niklas Orrenius borde få utrymme att prata om arbetet med sin senaste bok ”Skotten i Köpenhamn”.

Olga Stern: –  Elsa-Karin Boestad-Nilsson, matematiker, tidigare gruppchef på FOA och Sveriges första kvinnliga programmerare. Nu är det dags att vi lyfter fram alla tunga kvinnor som inte har fått ta sin rättmätiga plats i historien och nutiden.

Navid Modiri: –  Jag vill höra ex-nazisten och samtalsaktivisten Tobias Swahn berätta sin story.

Vilket är ditt bästa sommartips?

Amanda Lundeteg: – Läsa böcker. Passar i såväl regn som sol. Går att ta med vart som helst. Och uppmuntrar en till att ligga stilla.

Niklas Laninge: – Om du ska vara borta länge så rekommenderar jag att du lånar ut ditt boende under tiden till någon eller några som behöver det. Typ en sommarjobbande student eller semestrande vän. Dina blommor kommer att tacka dig och du kommer att småle självgott hela sommaren när du tänker på vilken altruistisk person du är.

Olga Stern: – Jag har alltid badkläder och en liten handduk med mig i väskan, oavsett om jag jobbar eller är ledig så finns det alltid tid för ett dopp! Jag jobbar i Gamla stan i Stockholm, och vi har startat ett badsällskap på kontoret med dagliga lunch- eller eftermiddagsdopp på Riddarholmen.

Navid Modiri: – Att låsa in mobilen och datorn hos Everyday School som har mobildagis och vara offline.