19 Maj 2008 kl: 00:00

Lär dig prissätta dig själv

Att prissätta sig själv och sina egna tjänster handlar mycket om självkänsla och självförtroende. Det gäller att vara trygg i att jag är värd en viss summa – och sedan klara av att förmedla den känslan.

Jag har alltid haft en inställning att jag måste överleverera för att inte få underkänt. Och har därför ofta känt mig osäker på värdet av min egen insats på jobbet. Resultatet av osäkerheten är självklart att jag inte vågat ta upp prissättningen av mig själv som en självklar och relevant diskussion med min chef.

För att komma ifrån problemet började jag för en tid sedan strunta i att hänga upp mig på min prissättning, och i stället bara koncentrera mig på att göra mitt jobb. Jag började intala mig att livet är rättvist och att jag kommer att bli precis så belönad som jag förtjänar, i alla fall i långa loppet…

Resultatet blev att jag fick ett mer avslappnat förhållningssätt till själva löneförhandlingen – och i förlängningen fick jag också en avsevärt större portion framgång.

För faktiskt så är livet ofta någorlunda rättvist. När jag struntar i att fundera på vad som förväntas av mig, och i stället jobbar hårdare med vad jag själv vill åstadkomma – ja då blir ju resultatet också bättre. Enkelt.

Vad är dina erfarenheter av att prissätta ditt eget arbete? Kommentera gärna den här artikeln, eller mejla mig här. Du kan också skriva själv i ämnet, klicka i så fall på ”Skapa relaterad artikel” i marginalen här till höger.

Vi hörs!