10 Jun 2014 kl: 00:00

Landstinget Sörmland utvecklar dig

Solveig Lampe började sin bana inom Landstinget Sörmland som biomedicinsk analytiker på Nyköpings lasarett på 80-talet. Sedan dess har hon växlat mellan roller inom olika områden. I dag är hon personaldirektör med den viktiga rollen att utveckla och leda medarbetarna mot målet att bli Sveriges friskaste län år 2025.

Vad har gjort att du stannat inom Landstinget Sörmland?

– För att jag ständigt fått anta nya utmaningar under hela min karriär! Landstinget Sörmland är en nyskapande organisation och 2025 vill vi vara Sveriges friskaste län, det är ett ambitiöst mål och vi har en spännande resa framför oss.

Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut på ­Landstinget Sörmland?

– Eftersom vi har en mängd olika verksamhetsområden finns alla möjligheter oavsett om du vill specialisera dig eller tänka brett. Vi har också bra strukturer och coachning för dig som vill prova på nya områden. Vi är duktiga på att uppmuntra kompetensutveckling, med betald utbildning på de områden där det finns behov. Specialistsjuksköterskor är till exempel en sådan grupp och vi samarbetar­ tillsammans med universiteten för att skräddarsy utbildningar. Vi har också webbutbildningar för den som vill stärka sin kompetensportfölj och en stark FoU-organisation för dig som vill forska eller doktorera.

Vad får Landstinget Sörmland att sticka ut bland andra arbetsgivare?

– Vi är ett lagom stort landsting: tillräckligt stort för att ha resurserna att satsa och ligga i framkant men tillräckligt litet för att det ska vara högt i tak. Vi är en politiskt styrd organisation med verksamhet inom allt från kultur till intensivvård, varför det är extra viktigt att ha ett öppet samtalsklimat väl medveten om beslutsvägarna. Vi har också värderingar som jag kan ställa mig bakom. Det skrivs ofta om oss i olika sammanhang. Allt som står i media är inte alltid sant, men vi gör allt vi kan för att få ut en så ärlig bild som möjligt. Den är inte alltid smickrande, men det är viktigt för oss att leva upp till öppenhet och transparens. Vill du jobba med något som är avgörande för samhället­ och tycker att de demokratiska spelreglerna är viktiga så har du kommit rätt.