10 Jan 2009 kl: 00:00

Kris

Vad gör man när själen krisat och livet bara har fastnat?

Läste Mara Scherers bok ” Du är inte ensam en läkebok för själen”

En mycket bra bok som tar upp det som man behöver påminna sig dagligen om vad som är viktigast i livet och vad man bör tänka på i livets olika skeenden.

Allt går inte på räls och alla hamnar någongång i olika kriser med jobb, kärlek, pengar, barn, vänner osv. Det är livets utmaningar och med och motgångar.

När du känner att du sitter fast och vet inte vart du ska någonstans och dina drömmar bara försvann så finns det alltid en ljusning i tunneln.

Att väga släpppa taget är målet för att vi ska orka med glädje och bli lycklig.

Det kan göra ont att förlora det man håller kärt i livet och då gäller det att gråta ut föär det släpper smärtan som kan vara så djup. Det gäller att orka leva och bli lyckliga – trots vår sorg och smärta.

När vi missbrukar själen år ut och in med stress, överdriven arbetsbörda dygnet runt, jobbiga relationer med gräl, bråk och ständig upprördhet, dålig sömn – så säger även själen till slut ifrån, skriker på hjälp och går i baklås. Vi drabbas av depression, sammanbrott, kolaps – eller vi går in i väggen. Vi är utbrända. Vi orkar inte längre och vi förbannar ödet, livet och vår otur. Varför skulle detta hända just mig?

‘Samtidigt strömmar vänner, släktingar, kollegor och arbetskamrater till. Plötsligt vill alla oss väl och tycker synd om oss. Vi får blommor, uppmuntran och presenter. För den som har gått in i väggen har just trots allt jobbar ihjäl sig, tagit ut sig, gett järnet och satsat allt på ett kort.

Att säga ifrån i tid är nyckeln till all fysisk och psykisk hälsa. Annars hamar vi lätt i en trasslig härva av dålig planering, dålig prioritering, dålig sjlvkännedom och dåligt samvete.

Sluta tåla mera än du orkar – och skääms inte för att säga i från.

Ge ditt liv ett par nya tändstift och mentalt olje byte så kommer mycket att kunna ändras till det bättre.

Att se sin egen del och det är vikitgt -<nästan livsviktigt att se sin egen del i det som händer.

Ta vara på dagen för det kommer inte tillbaka och det är historia i morgon.

Lev efter jordens och årstidernas växlingar så förstår man vad livet går ut på och det kan rädda dig från din västa kris. Naturen säger allt om vad livet handlar om och det är livets skola .