Kringisarna anfaller!
27 Jan 2015 kl: 00:00

Kringisarna anfaller!

När svenskarna jobbar mer och mer krävs det nya ord för att namnsätta företeelser och fenomen som är besläktat med trenden. ”Kringis”, som dök upp i Svenska Akademiens nyordslista förra året, är ett sådant.

Kringis beskrivs som en anställningsförmån där anställda får hjälp med det ”runt omkring”, som tar tid från jobbet och fritiden. Benify, som hjälper företag med att underlätta livet för sina anställda, har nu kartlagt våra vanligaste förmåner.

10 vanligaste förmånerna bland svenska arbetsgivare:

1. Kollektivtrafik
2. Hemstäd
3. Matkassar
4. Barnpassning
5. Läxhjälp
6. Juridisk rådgivning
7. Privatutbildningar och kurser
8. Kemtvätt
9. Trädgårdsarbete
10. Coaching

– Över 300 000 medarbetare i Sverige erbjuds att köpa kort i kollektivtrafiken på ett förmånligt sätt av sin arbetsgivare säger August Von Sydow, förmånsexpert på Benify, i ett pressmeddelande.

Själva tillvägagångssättet med att erbjuda kringisar beskriver August Von Sydow som relativt nytt, och påstår att det därför är lätt att företagen gör fel när de tecknar avtal kring dessa.

– Därför upphandlar ofta arbetsgivare färdiga paket för att undvika att göra fel. Men har du en idé så ska du ta upp det med din chef, många arbetsgivare är positivt inställda till kringisar idag, avslutar han.