10 Jun 2014 kl: 00:00

Kickstarta karriären som trainee på Vattenfall

Elisabet Wahlstedt sökte sig till Vattenfalls traineeprogram för att hon ville vara på ett stort internationellt bolag med många utvecklingsmöjligheter.
– Traineeprogrammet har ett gott rykte både internt och externt. Här är alla nyfikna och villiga att hjälpa till och tar sig verkligen tid att visa och förklara. Det är tillåtet att vara frågvis och om jag vill vara delaktig i ett intressant projekt finns det inget som hindrar mig.

Som trainee har Elisabet utöver varierande projekt och utbildningsdagar haft en fast tjänst som ­Business Developer på Onshore Wind.
– Vi är 17 stycken deltagare i trainee­programmet som jobbar i Sverige, Tyskland, Holland, Danmark och Storbritannien. Under ett antal seminarie­veckor under året ses vi och har studiebesök på olika delar av företaget. Dessutom gör vi två interna rotationer på vardera två ­månader, vilket har gett mig en inblick i hela bolaget.

Att Elisabet dessutom har haft stora möjligheter att själv påverka sitt år som trainee råder det inga tvivel om.
– Det är lärorikt och kul att få möjligheten att se olika delar av bolaget och jag har också lärt känna många kollegor. Jag framförde att jag gärna ville få djupare inblick i HR-funktionen och fick då möjligheten att jobba med Vattenfalls varumärke som arbetsgivare, Employer Branding, i Amsterdam. Att få friheten att påverka sina uppgifter tycker jag är väldigt motiverande.

Under hösten har Elisabet fortsatt i rollen som Business Developer.
– Mitt traineeår har varit en fantastisk ut­veck­lings­resa, jag har haft väldigt roligt med mina traineekollegor. Mitt jobb är dynamiskt och jag arbetar mycket med affärsutveckling både internt och externt. Vattenfall satsar på vindkraft och det är ett intressant område att få vara en del av.