28 Nov 2011 kl: 00:00

Karriärtävlingen blev spark i baken för Benny

Många pratar om att förändra världen eller att satsa på sin dröm. Men få vågar ta steget. När Shortcut letade finalister till Karriärtävlingen valdes Benny Lundström ut bland hundratals sökande.

 

Trots att han var en framgångsrik säljare drevs han inte av att jaga försäljningssiffror. Under sin föräldraledighet med dottern Clara förstärktes känslan av att vara på fel spår.
− Jag har alltid känt att något har saknats, en inre drivkraft. Att få barn blev ett uppvaknande. När Clara blir större och frågar vad jag jobbar med vill jag stolt kunna svara att jag bidrar till en bättre värld.

 

 

Vågade följa sin dröm

Shortcuts Karriärtävling blev den spark i baken som Benny behövde. I höstas startade han sitt hjärteprojekt God it – en it-konsultförmedling där etik har en central roll.
− Jag hade haft idén i flera år men inte vågat komma ut med den. När jag outade mig i somras i karriärtävlingen och pratade om idén med andra än min fru föll allt på plats. Det var det här jag ville satsa på, säger han.

Han är fortfarande heltidsanställd som försäljningschef på RSQ it-consulting, men har fått fria tyglar att disponera sin tid som han vill mellan jobbet och sitt nya företag. Med God it får han arbeta med det han drivs av – välgörande ändamål och drömmen att öppna upp konsultbranschen.
− I dag är de flesta väldigt hemliga med priser. Konsulterna bidrar med mest och ska ha den största delen av kakan. De borde få veta vad kunden betalar och vad förmedlaren får i provision. Därför var det viktigt för mig att vi är helt öppna med vad våra tjänster kostar.

En del av företagets vinst, 15 procent, går till välgörenhet. I slutet av året kommer de konsulter som jobbar med God it att få rösta vart pengarna ska gå.
− Målet är så klart att andelen ska öka ju bättre det går för oss. Trots att jag inte har hunnit jobba så mycket med God it har vi fått en flygande start med ett antal hundra konsulter som vill jobba med oss. Om det går som jag vill kommer vi att köra i full fart i vår. Det verkar som att branschen har ett behov av ett företag med de här drivkrafterna. Målet är att bli it-konsultsveriges välgörenhetshub, säger Benny.

 

 

BENNY LUNDSTRÖM:

ÅLDER: 36 år.

TIDIGARE BEFATTNINGAR: Key Account Manager, Försäljningschef, KAM-chef.

UTBILDNING: Civilingenjör i internationell industriell ekonomi.

BOR: Midsommarkransen, Stockholm.

FRITIDSINTRESSEN: Familjen, röra på mig, psykologi, stora frågor, kaffe.

HEMSIDA: www.god-it.se.

DOLD TALANG: Har tagit Sveriges enda EM-medaljer i den relativt anonyma sporten Partner Stunt.

 

 

 

LÄS MER:

 

Var snäll – tjäna mer pengar

En företagare traskar glatt över lik om det ger mer klirr i kassan. Svårt att känna igen dig? Du är inte ensam.

» Så blir du en snäll företagare – och framgångsrik

 

 

 

Räddar världen från det ”normala”

Efter en lördagsnatt med enbart manliga dj:s på utestället fick Lina nog.

» Därför startade hon Rättviseförmedlingen