24 Aug 2011 kl: 00:00

Karriärtävlingen avslutad – här är vinnarna!

Jesper har precis påbörjat sin semester när Shortcut når honom med beskedet; han är en av de två finalister i karriärtävlingen som har fått flest röster – och har därmed vunnit en 60 dagars total karriärmakeover.

– Det känns helt fantastiskt, och väldigt motiverande. Det kommer att bli en bra höst! säger Jesper som nyligen varit sjukskriven för utbrändhet.

 

Som managementkonsult jobbar han vanligtvis 70-80 timmar i veckan. Något som inte direkt skapade en balans mellan hans karriär och privatliv. Nu har han en lapp ovanför sängen där det står ”Nytt jobb”.

“Jobbet är stimulerande och givande, men jag brinner inte för det. Jag har fastnat i det som jag själv vet att jag är bra på. I stället för att prioritera bort min egen glädje behöver jag ny energi för att utforska mig själv och se andra egenskaper”, skrev han i sin presentation.

 

Enligt honom själv var det nyckeln till att han fick flest röster.
– Jag tror att många kan identifiera sig med mig och att man lätt kan fastna i ett karriärfack och ha svårt att ta sig därifrån.

 

Johanna har en liknande analys av segern. Hon var fram till alldeles nyligen fast i vikariefällan och på drygt fyra år har hon hunnit avverka sex jobb. Självförtroendet blev knappast bättre av att hon sökte över 200 jobb men aldrig nådde ända fram. Precis när karriärtävlingen drog igång var hon arbetslös igen.

– Min historia är ganska unik men många kan mer eller mindre känna igen sig i den. Det är tufft på arbetsmarknaden, men kämpar man på så går det.

 

Och lyckan kommer sällan ensam. När vinnarna avslöjas har Johanna precis fått ett jobb på Apotek Hjärtat.
– Först har man inget och sen sker allt på en gång! Och dessutom vinner jag det här! Plötsligt händer det …

Nu väntar CV-pimpning, karriärcoaching, personlig styling, effektivitets-bootcamp och mycket mer för Jesper och Johanna som kommer att blogga i karriärmakoverbloggen under hösten. Missa inte att sno åt dig av deras tips och följa deras förvandling här.

 

 

VINNARNA:

 

Johanna – 3 SNABBA:

Hur ska du fira detta?
Det blir middag och skumpa!

 

Vad ser du mest fram emot?
Det ska bli jätteroligt att få bli coachad med utgångsläge från där jag befinner mig i dag och ser fram emot att få vidareutbilda mig genom att gå en kurs via Mindset. Och så stylingen förstås!

 

Vad har du för dold talang?

Jag är vig, kan till och med gå ner i spagat.

» Här kan du läsa mer om Johanna och se hennes film

 

 

Jesper - en av vinnarna i KarriärtävlingenJesper – 3 SNABBA:

Hur ska du fira detta?

Det blir en golfrunda med systersonen och sen vattenskidor och kanske champagne till kvällen.

 

Vad ser du mest fram emot?

Det jag är mest nyfiken på är att kunna blicka inåt – vad är det mer jag är bra på, vilka andra styrkor har jag? Och kanske därmed hitta andra typer av jobb än i dag.

Vad har du för dold talang?

Jag bakar en fantastisk chokladtårta.

» Här kan du läsa mer om Jesper och se hans film

 

 

» CV-hjälp, karriärcoaching, utbildning – här är allt som ingår i Johannas och Jespers karriärmakeover

 

 

Så här gick Shortcuts karriärtävling till:
Våren 2011 efterlyste vi personer som inte tyckte att de var på rätt plats i karriären och som ansåg sig behöva en makeover. Av nästan 400 sökande valdes åtta personer ut, fyra män och fyra kvinnor, av vår jury. Deras motivering till varför just de skulle få en makeover samt en videopresentation publicerades på Shortcut.nu. Sedan flyttades finalisternas öde till våra medlemmars händer, hela sommaren kunde ni rösta på just er favorit. Röstningen pågick fram till den 14 augusti 2011 varvid vinnarna korades.