Karriärföretagens Topp 100 listan är här!
15 Nov 2019 kl: 00:00

Karriärföretagens Topp 100 listan är här!

Karriärföretagen är där för dig som är student eller som har nyligen börjat jobba. De ser till att du får en bättre uppfattning om vilka företag som erbjuder de bästa möjligheterna för dig att växa som person och kärriärmässigt. Om man är ny på arbetsmarknaden så är möjligheterna oändliga. Du kanske inte vet så mycket om alla företag, vad de erbjuder och hur de kan hjälpa dig att växa och nå dina karriärmål. Varje år släpper Karriärföretagen en lista över de 100 bästa företagen i Sverige som gör just det.

Genom deras omfattande urvalsprocess så sammanfattar de en lista över företag som är värda att satsa på för just dig. Dessa företag är identifierbara genom emblemet ”Karriärföretag.” 

 

Urvalsprocessen går till så här: 

Alla företag och organisationer i Sverige har möjlighet att bli ett Karriärföretag men alla organisationer måste först passera genom Karriärföretagens Urvalsprocess. I urvalsprocessen granskas varje företag av Karriärförtagens expertpanel för att säkerställa att arbetsgivaren erbjuder attraktioner i hög kvalitet och att de uppfyller ett antal olika krav. När de har gått igenom denna process kommer Karriärföretagens jury att sedan välja de 100 bästa arbetsgivarna som inkluderas i listan över årets karriärföretag. 

Det viktigaste är att det är gratis att delta och vara utvald som ett Topp 100 Karriärföretagen. Detta säkerställer att varje deltagare och företag utses opartiskt och är valda på grund av de möjligheter de ger sina nuvarande och framtida anställda. Företag som är nämnda Årets Karriärföretag får:  

 • Karriärföretagens certifikat med motivering
 • Karriärföretagens emblem med arbetsgivarens namn
 • Vår Brand book för hur emblemet får och kan användas

(Karriärföretagen)

 

Grundkriterier är baserad på:

Grundkriterierna för att delta i urvalsprocessen är:

  1. Minst 250 anställda och/eller en omsättning över 250 MSEK
  2. Personalchef finns i organisationen
  3. Löpande rekryteringsarbete
  4. ”Up & coming”, arbetsgivare som inte lever upp till samtliga grundkriterier, men som har utmärkt sig med sitt Employer Branding arbete under det senaste året”

 

Expertpanelen granskar:

Karriärföretagens expertpanel, som består av specialister inom HR, karriärrådgivning och marknadsföring, granskar sedan arbetsgivarna.

Expertpanelen betygsätter på en skala mellan 1–10 arbetsgivarens position och arbete inom följande områden:

 • Karriärsidor på webben
 • Närvaro och kvalitet i sociala medier
 • Aktiviteter gentemot studenter och Young Professionals
 • Attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar

(Karriärföretagen

200 organisationer går sedan vidare till nästa fas där juryn bestämmer vilka företag som blir utnämnda till Årets Topp 100 Karriärföretag!  

Här kan du se listan på Årets Topp 100 Karriärföretag!