1 Mar 2008 kl: 00:00

Kärleken gick före förnuftet

Maria arbetar med strategi och marknadsanalys på ett bioteknikföretag. Innan det blev aktuellt med en fastanställning på det nuvarande arbetet arbetade hon med ett intensivt projekt tillsammans med två andra. Det dröjde inte länge innan hon och en av projektkompisarna fattade tycke för varandra.

– Jag kände länge att det var någonting på gång, det hängde i luften. Första gången vi närmade oss varandra var en fredag på krogen efter jobbet. Efter den kvällen dejtade vi fram och tillbaka under ett halvår.

Men dejtandet var inte helt problemfritt.

– Det var svårt att göra någonting seriöst av det, vi jobbade för tight och projektet fick bara inte gå åt pipan. Det var en stor risk vi tog och jag tänkte igenom det fram och tillbaka under tiden. Jag kom ändå fram till att jag inte kunde låta projektet styra över något som kunde bli en jättebra relation.

Kärleken började spira på allvar först när projektet var överstökat. I dag har Maria och hennes kille haft ett förhållande i snart ett och ett halvt år, och de har precis köpt en lägenhet tillsammans i Stockholm.

– Det är kanske inte alltid en bra idé att bli kär i en kollega som man arbetar så nära med, men det gick bra för oss och man kan inte låta förnuftet styra i alla lägen…