Juriststudenternas största förebild korad
13 Maj 2015 kl: 00:00

Juriststudenternas största förebild korad

I en undersökning signerad Norstedts Juridik fick svenska juriststudenter bekänna färg och avslöja sin största yrkesförebild. Det blev storseger för brottmålsadvokaten Elisabeth Massi Fritz, som tidigare erhållit utmärkelserna Årets yrkeskvinna och Årets jurist.

Elisabeths mest attraktiva egenskap är enligt studenterna det genuina intresse hon uppvisar när hon företräder sina klienter, och hennes arbete kring hedersvåld och våld mot kvinnor har heller inte gått obemärkt förbi.

– Utmärkelsen känns underbar! Jag är väldigt glad över att få vara en förebild för yngre jurister som också är framtidens jurister. Det är otroligt viktigt att unga jurister har intresse att vilja hjälpa utsatta brottsoffer, säger Elisabeth Massi Fritz i ett uttalande.

På frågan om vad hon känner sig mest stolt över i yrket som jurist svarar hon:

– Att jag har fått lyfta brottsofferfrågor så att de hamnar långt upp i listan inom rättsväsendet och i samhället. Jag har lyft frågor som hedersbrott och våldtäkter men även andra viktiga brottsofferfrågor. Jag känner att jag är en del i samhällsdebatten och påverkar den så att den blir bättre och bättre. Även om det kan gå lite för långsamt ibland.

Juriststudenternas favoriter – 10 i topp

1. Elisabeth Massi Fritz
2. Mårten Schultz
3. Christina Ramberg
4. Johan Eriksson
5. Torgny Håstad
6. Jens Lapidus
7. Madeleine Leijonhufvud
8. Marcus Radetzki
9. Clarence Crafoord
10. Thomas Bodström

Undersökningen utfördes av Universum Global på uppdrag från Norstedts Juridik. 500 juriststudenter tillfrågades.