11 Feb 2011 kl: 00:00

Jobbtabben:Biten av orm – i tv

I onsdags skulle Skansens Jonas Wahlström presentera lämpliga reptiler att ha som husdjur i TV4:s morgonsoffa. I klippet kan man se honom propagera för att det inte finns någon anledning att vara rädd för ormar. När ormen plötsligt hugger tag i programledaren Anders Krafts hand. Anders kollega Jenny Östergren utbrister ”Men det är exakt det där!”, och syftar på att det trots allt finns en anledning att vara lite rädd.

 

”Aj som fan” säger Anders och försöker lämna över ormen till Jonas som börjar hojta uppmuntrande ord som ”det har den aldrig gjort förut” och ”men håll inte så hårt då”.

 

– I vanliga fall är det en väldigt snäll mjölksnok. Men Anders var inte van att hålla i den och då blev den irriterad. Vi har haft den på Skansenakvariet i flera år och den har aldrig bitit någon tidigare, berättar Jonas för Resumé.

 

Ormen byts mot en ”mycket lämplig husdjursödla”. Som ger Anders samma behandling. ”Hämta en trädgårdssax” skojar programledaren medan han blöder från sina bett.

 

– Jag aldrig hört talas om en leopardgecko som har bitit någon heller. Anders är lite unik, kommenterar Jonas till Resumé.