Jobbtabben: ”Jag skrek rakt ut av smärta”
23 Jan 2013 kl: 00:00

Jobbtabben: ”Jag skrek rakt ut av smärta”

I våras skadade jag ryggen under en fotbollsträning. Jag hamnade på sjukhus i några dagar, men kände mig snart bättre och ville komma tillbaka till mitt jobb som säljare på ett kommunikationsföretag så fort det gick. Jag käkade massor av smärtstillande medicin och borde kanske ha ställt in alla möten, men valde ändå att genomföra det som var inplanerat.

På förmiddagen skulle jag träffa en ny, potentiell kund för ett första säljmöte. Allt gick jättebra under en halvtimme eller så, ända tills jag gjorde en alltför hastig rörelse. Det sade knak och ryggen låste sig totalt. Jag kunde inte röra mig längre och skrek rakt ut av smärta.Kvinnan på andra sidan skrivbordet skrek också – av skräck och förvåning. Mötet fick så klart avbrytas, och i stället fick den chockade tjejen hämta vatten för att jag skulle kunna ta mer smärtstillande medicin. Sedan ringde hon en taxi och hjälpte mig hela den långa, långa vägen från fjärde våningen ner till receptionen.

Konstigt nog var kvinnan trots allt nöjd med det hon hade hunnit uppfatta av mitt säljsnack. Nu är företaget kunder hos oss. Och jag har träffat den här kvinnan många gånger sedan ryggincidenten. Hon skrattar varje gång.
/Rafael

 

 

Har du en jobbtabbe att dela med dig av?
Mejla till redaktion@shorttcut.nu!

 

 

 

KOLLA IN FLER JOBBTABBAR:

Det var strax efter lunch och jag skulle intervjua en konsult på Ernst & Young om hans jobb för en tidningsartikel…
Jag tog av mig kostymen och tvättade upp den i handfatet
Det här är visserligen inte min egen tabbe, men jag måste bjuda på den ändå. Min tidigare assistent på den inhousebyrå där jag var chef gjorde en riktigt skön sak – mitt under en konferens.