14 Sep 2011 kl: 00:00

Jobbtabben: Jag dränkte rekryteraren i kaffe

”Jag är frilansjournalist och skulle träffa en kille som behövde hjälp med en produkt. På sikt skulle det här eventuellt kunna växa till något mer, så jag var väldigt intresserad av att knipa uppdraget. Intervjun var väldigt avslappnad. Vi sågs på ett kafé och jag fick berätta om hur jag ser på mitt jobb. När jag var klar kände jag att yes, det här var ju alla rätta svar! Uppdragsgivaren verkade också belåten. Jag var så himla nöjd med mig själv, lutade mig tillbaka, tog en stor klunk latte – och lyckades sätta den i helt fel strupe.

Jag hann tänka att jag hade två alternativ: antingen har jag munnen stängd, och då kommer kaffet att spruta ur näsan och fylla bihålorna, vilket kommer att göra jätteont. Eller så öppnar jag munnen, håller handen framför den och hoppas på det bästa.

En halv sekund senare var det kaffe överallt. Det sprutade över hela mig, hela bordet, alla våra dokument och arbetsprover, ner på golvet. Jag tappade luften och fick en hostattack, personalen kom till undsättning med servetter – det blev total kalabalik under ett par minuter. Och när jag äntligen kunde andas igen drabbades jag av en skrattattack. Jag såg det komiska i det hela, som en sketch, och jag skrattade verkligen hysteriskt. Mittemot mig satt intervjuaren med ett stenansikte.

När vi gick därifrån tänkte jag ändå att den här pinsamma incidenten inte skulle påverka hans beslut. Men det går en vecka, och jag hör ingenting. Det går två, och telefonen är fortfarande tyst. Då kom klumpen i magen – tänk att jag kunde vara så klantig!

Senare visade det sig att tystnaden inte alls hade med min kaffetabbe att göra. Killen som intervjuade mig hade bytt tjänst och projektet rann ut i sanden. Jag presenterade mig som ”Sara med latten” när jag ringde – en fördel är att han i alla fall aldrig kommer att blanda ihop mig med någon annan.”

/Sara