10 Jun 2014 kl: 00:00

Jobba för en hållbar framtid hos SP

Det senaste stora projektet verksamhetsledaren Anna Alexandersson ledde var en gemensam upphandling av bränslecellsbilar i Skandinavien.
– Det var ett 60-miljonersprojekt där vi köpte in bränslecellsbilar till Oslo, Malmö och Köpenhamn. Det är väldigt roligt att få vara med och bidra till att höja kunskapen om miljövänliga transporter och göra bränslecellsteknik mer tillgängligt i Sverige.

Anna är verksamhetsledare för vätgasteknologi, ett av utvecklingsområdena på SP Tekniska Forsknings­institut. SP präglas av innovation och de arbetar för att skapa, använda och förmedla kompetens för innovation och en hållbar samhällsutveckling.
– Jag är ansvarig för att utveckla området vätgas­teknologi. När det kommer nya teknologier vill vi ligga steget före och arbetar därför för att bygga upp den kunskap och kompetens som snart behövs. Vi stöttar svensk innovation och hela vår koncern arbetar för att ha kunskap tillgänglig för våra kunder, som kan vara allt från små bolag till stora globala företag.

Minskade koldioxidutsläpp och förnybar energi är något Anna verkligen brinner för. I sitt arbete med vätgasteknik får hon utlopp för sitt intresse och det uppskattar Anna mycket.
– Jag har mitt drömjobb! SP är en fantastisk arbets­plats med stort kunskapsdjup och många affärsom­råden, där vi hela tiden ligger i framkant. Vi har duktiga forskare och alltid tillgång till den senaste forskningen, undrar jag över något eller behöver hjälp i en fråga har jag svaret ett telefonsamtal bort.

Finns det ett behov av en viss teknologi eller kunskap kring det kan SP uppfylla det, berättar Anna.
– Vi jobbar som forskningsavdelning åt många av våra kunder och det är roligt att vara på en arbetsplats där man vet att allt vi gör håller väldigt hög kvalitet. Vi har en varm och öppen företagskultur och en arbets­givare som pushar för att vi ska ha en gemensam värdegrund och stötta varandra. När du vill ha nya utmaningar i karriären finns det många möjligheter att växa inom koncernen.