30 Nov 2011 kl: 00:00

”Jag vill leva som jag lär”

Han fick idén på tåget. Någon­stans mellan Stockholm, där han pluggade på Handels, och Västerås, där han bodde, lade han märke till hur människorna runt omkring honom bara beklagade sig. Pratade om våldtäkter, kriser och miljöförstöring. Daniel, som kom som barn från ett våldsamt Uruguay och har vuxit upp i en flyktingförläggning, blev bekymrad över hur negativt de andra pendlarna såg på världen. Som motvikt till alla mörka rubriker bestämde han sig för att starta en tidning som bara sprider glädje och hopp.

Hur gick du från idé till handling?
– Jag ägnade tio år åt att göra research. Tog reda på om det fanns någon marknad och pratade med mängder av människor. Det var först i januari 2009 som jag hoppade av mitt jobb inom finanssektorn för att satsa fullt ut på tidningen. Nu har Good news magazine funnits i ett år.

Och hur har det gått?
– Det går bättre och bättre. Vi får hela tiden fler prenumeranter men jag kan fortfarande inte ta ut någon lön. Egentligen är jag helt galen som gör det här. Jag har ju inte tagit in några finansiärer utan har bekostat allt själv.

Vad har du för strategi?
– Jag tror fullt och fast på att om man visar omtanke om och respekt för andra så kommer det att gå. Jag vill behandla andra bra i alla lägen och även om jag har fel och allt skulle gå åt skogen så tänker jag inte vika där. Jag vill leva som jag lär.

 

 

Mer om Daniel Mendoza


Ålder: 39 år.
Bor:
I Stockholm, men flyttar snart till Västerås.

Därför är jag en Uppstickare: Jag har gett mig in i en av Sveriges tuffaste branscher utan erfarenhet, kunskap och med begränsade resurser. Och så har jag tagit död på myten om att goda nyheter inte säljer.

Läs mer:


» Läs mer om Uppstickarna 2011 här

» Se Topplistan med Uppstickarna 2011, plats 1-30
» Se Heta listan med Uppstickarna 2011, plats 31-65

» Se Varma listan med Uppstickarna 2011, plats 66-100