”Jag tycker inte det är kul att göra lätta saker”
9 Dec 2014 kl: 00:00

”Jag tycker inte det är kul att göra lätta saker”

>> Tillbaka till Uppstickarlistan 

En av samtidens mest intressanta tv-producenter som står bakom realityserierna Rebecka & Fiona och Danne & Bleckan. I år har Agnes-Lo Åkerlind gjort succé med SVT-programmet Jills veranda.

Vad driver dig?
– I grund och botten brinner jag för rättvisefrågor, att vara med och påverka och ifrågasätta strukturer och normer. Jag tycker inte att det är så kul att göra lätta saker. Jag tycker man har ett ansvar mot publiken att göra något som känns på riktigt, att inte slösa med folks tid.

Vad är du mest stolt över att ha åstadkommit i år?
– Avsnittet med Kristian Gidlund i Jills veranda har betytt mest för mig, det kommer jag alltid att bära med mig. Han öppnade dörren för countryscenen och visade mig vad countryn står för – livet och döden, kärlek, fattigdom, gud, krossade hjärtan och utanförskap. Alla ingredienser för fantastiska berättelser alltså.

Hur ser planerna ut inför 2015?
– Jag håller på med ett program till SVT där vi följer Markus Krunegård och Little Jinder under deras turné. Dessutom jobbar jag med ett hemligt projekt som kommer att visas på en helt ny plattform.