”Jag skulle ha varit ännu mer orädd”
13 Jun 2017 kl: 00:00

”Jag skulle ha varit ännu mer orädd”

Hej Pelle! Berätta, vem var du som 25-åring?

– Jag var nog ganska naiv – på gott och ont – och tänkte ofta att jag kunde klara vad som helst. Som när en kille som ägde en klubb i Stockholm frågade om jag kunde spela skivor och jag sa ja direkt, trots att jag aldrig hade gjort det förut. Det var en utmaning som ledde till att jag fick en chans jag aldrig skulle fått annars. Jag har nog alltid gjort så, tackat ja till utmaningar som egentligen känts för svåra men det är också då jag verkligen har lärt mig något. Såklart har jag gått på nitar och ibland haft ångest över att leverera något jag inte riktigt är hundra på, men det har samtidigt öppnat många spännande dörrar.

Var du aldrig orolig?

– För tentor och pengar, kanske. Jag visste att jag ville flytta från Sundsvall så när jag hittade en civilingenjörsutbildning inom medieteknik som kunde erbjuda både teknik och journalistik sökte jag och kom in. Under den här tiden frilansade jag en del men jag var aldrig orolig för att inte hitta någonting jag ville göra. Det fanns så många jobb som verkade så roliga och så mycket som jag kände att jag ville bli.

När du blickar tillbaka på den tiden, vilket råd skulle du ge dig själv?

– Jag hade nog get mig själv rådet att starta eget företag ännu tidigare. Det är det enklaste sättet att som ung skapa arbete för sig själv, värdesätta sin kompetens och våga ta betalt. Jag tror den erfarenheten är nyttig att ha i ryggen, oavsett var man tar vägen sen. Jag skulle även ha manat mig själv att vara ännu mer orädd. Det är få saker jag tackat ja till som jag ångrat.

Om vi istället tittar framåt, vad händer då?

– Att bevaka nöjesbranschen och kroglivet är det roligaste jag vet. Det händer alltid någonting nytt, jag får träffa och stimuleras av extremt mycket olika människor så för mig handlar framtiden om att utveckla Nöjesguiden med den höga kvaliteten på innehållet vi alltid har haft. Jag har fått utforska alla mina passioner också, men det betyder inte att jag är klar. Jag har bara turen att aldrig någonsin behöva ha tråkigt på jobbet.