”Jag skjuter upp allt till sista sekunden”
26 Jan 2010 kl: 00:00

”Jag skjuter upp allt till sista sekunden”

I morgon är en annan dag? Här har du experttipset för att sluta att skjuta upp saker till sista sekunden.

Nu har det hänt igen. Det har kört ihop sig. Har tenta, bokat upp mig med massa jobb, ska hjälpa brorsan med barnvakt och ska skriva PM. Hade kunnat gå om jag börjat i tid, men det gör jag ju aldrig. Vad göra när man skjuter upp allt? (Kan behöva höra det från ett proffs, för när mamma försöker ge mig råd blir jag bara så himla irriterad).
/Imorgon är en annan dag…

Helene Lopez ÖsterlundExpert: Helene Lopez Österlund, socionom, stressterapeut och coach, helenebalans@comhem.se

Ibland har vi en tendens att ta på oss uppgifter utan en realistisk tidsplanering. Vi vill eller har som uppdrag att helt enkelt genomföra fler uppgifter än vi har tid och energi för. Du skriver att det hade kunnat gå om du hade börjat i tid: ”Vad hindrade mig att börja med min uppgift i tid?” Skriv ner grunden till varför du inte startade som planerat och dela gärna upp det i kolumner: känslomässiga hinder och praktiska hinder. Då får du en överskådlig bild till varför du skjuter upp vissa uppdrag i ditt liv.