”Jag lär mig otroligt mycket av mina medarbetare”
10 Okt 2016 kl: 00:00

”Jag lär mig otroligt mycket av mina medarbetare”

Infranords ledarskapsfilosofi är resultat, delaktighet och förtroende. Emelie Dahlén lyfter fram ledorden som en viktig del av företagets utveckling och framgång, men även kontakten mellan medarbetarna och cheferna.
– Det finns en framåtanda och vi försöker att ta tillvara på den kompetens som finns hos oss. Jag har kunnat avancera uppåt eftersom Infranord lyssnar på medarbetarnas behov. Det finns även möjlighet till både vidareutbildning och byte av yrkesinriktning.

En av utmaningarna som Infranord står inför just nu är en generationsväxling och att få de yngre medarbetarna att stanna kvar i företaget.
– Det är inte som förr i tiden när man arbetade i 25 år och fick en guldklocka. 80- och 90-talister gillar att röra på sig och testa sig fram i olika branscher. Vi har regelbundet medarbetarsamtal för att fånga upp dem som känner att de vill pröva på något nytt inom företaget.

Emelie Dahlén berättar att de har en bra dialog inom Infranord över hela Sverige och att det bland annat inte ska vara ett hinder om någon vill fortsätta sin karriär inom företaget på en annan ort.
– Man ska inte känna att det sitter fast någonstans. Det är viktigt att vi visar bredden hos Infranord och möjligheterna inom företaget. Vi vill visa framfötterna och fortsätta att utvecklas som arbetsgivare och då måste vi lyssna på våra medarbetare.

Varför har du valt att stanna kvar hos Infranord?

– Jag gillar utmaningar. Det är ett otroligt spännande arbete och det händer nya saker hela tiden. Just nu är vi med och gräver upp i princip hela Göteborg och jag vet aldrig hur min dag kommer att se ut när jag går till kontoret på morgonen.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?

– Jag är lyhörd, rak, ärlig och tycker om att få saker gjorda. Men jag skulle inte beskriva mig själv som en ångvält. Alla har olika behov och det är viktigt att ha en bra dialog där alla får möjlighet att berätta hur de ser på sitt arbete. Jag lär mig otroligt mycket av mina medarbetare, vilket är både givande och roligt.

Hur ser du på din framtid hos Infranord?

– Mitt mål är att aldrig bli nöjd eller för bekväm. Om jag skulle känna att jag är intresserad av att arbeta med något annat inom företaget så vet jag att Infranord kommer att hjälpa mig framåt.