”Jag kan verkligen påverka och hjälpa teamet i deras vardag”
7 Sep 2016 kl: 00:00

”Jag kan verkligen påverka och hjälpa teamet i deras vardag”

Berätta om din roll!

– Mitt team utvecklar allt det som syns utåt på Eniros sajter, förutom kartorna. Det är alltså företagssök och personsök samt indexering och söklogik som ser till att all vår data blir sökbart på ett lätt och snabbt sätt. Mycket av mitt arbete handlar om att se till att teamet har det de behöver, att de trivs och att de känner att de har ett viktigt arbete och ett syfte att fylla. Det kan handla om allt ifrån att hjälpa någon komma förbi ett hinder till att kontakta andra länder för att hjälpa till med översättningar. När mitt team mår bra så har vi de bästa möjliga förutsättningarna att göra ett bra jobb.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att det är varierade och roliga uppgifter. Och alla fantastiska kollegor såklart! Eniro är en välkänd sajt, och det vi gör syns dagligen för många. Känslan av att åtta miljoner människor ser det vi gör varje vecka motiverar både mig och mitt team. Det är en häftig känsla att jobba med ett team som utvecklar saker som märks och syns direkt. Jag kan verkligen påverka och hjälpa teamet i deras vardag på ett sätt som känns verksamhetsnära.

Hur har din karriär på Eniro sett ut?

– En av fördelarna med att Eniro är så stort är att man kan arbeta på olika avdelningar och inom olika team. Jag har arbetat på Eniro länge, och började på produktsidan med att samla ihop önskemål från alla länder kring vad vi ville utveckla. Det var ett jätteroligt jobb. Några år senare blev jag rekommenderad att bli teamchef på IT, vilket visade sig vara en toppenidé! Vi tror på varandra här, och man blir lyssnad på oavsett vilken position man har. Bra idéer lyfts alltid fram och det är okej att misslyckas.

Vad är dina drivkrafter i karriären?

– Människorna omkring mig! Och känslan att jag kan göra skillnad och finnas där för mina teammedlemmar.