Jag kan inte tänka mig ett ställe med fler möjligheter
9 Dec 2014 kl: 00:00

Jag kan inte tänka mig ett ställe med fler möjligheter

När Linnea Sundberg var liten ville hon bli operasångerska. Det kan tyckas ligga ganska långt ifrån arbets­vardagen som konsult på Acando, men faktum är att skillnaderna inte är så stora som du kanske tror.
– Man står ofta ”på scen” som konsult. Både på kontoret och ute hos kunderna gäller det att klara av att stå i fokus när man håller i workshops, projekt och presentationer. Man har många ögon på sig.

I linneas bagage finns en bakgrund inom såväl personal- och systemvetenskap som ekonomi, vilket ger henne ett brett angrepps­sätt när det kommer till att hantera de varierade utmaningar som konsultrollen innebär. Hon är just nu in­volverad i ett större projekt ute hos en av kunderna.
– Det är ett system som går in i en större testfas. För­­utom planering och utvärdering får jag också chansen att jobba hands on med de praktiska delarna av systemet. Men över­lag har jag en ganska planerande roll där det gäller att förstå kundens processer och hur de passar in i systemet som ska testas. Sedan förs den dialogen vidare till våra utvecklare.

Utmaningar och stora IT-projekt kräver att man har tungan rätt i mun. Något som passar Linnea.
– Att vara konsult handlar om att våga prova nya saker och tycka att det är roligt. Jag ställs ofta inför nya situationer, och det utvecklar mig. Mycket av mitt jobb går ut på att genom samtal och möten förstå kundernas behov.

Acando präglas av förändring, och Linnea beskriver sammanhållningen som stark och ambitiös.
– Jag är tacksam över att få jobba på en arbetsplats som inte styrs av hierarkier och fastslagna mönster. Vi jobbar väldigt nära varandra och får ta många egna initiativ. Hela tiden hjälper vi varandra att bli bättre på det vi gör. Jag går sista året på företagets treåriga traineeprogram och håller i utbildningar för de som gör sitt första eller andra år men även för seniora konsulter. På Acando händer det alltid något, som ett event, ett föredrag eller kompetensutveckling av något slag – det är inte bara nykomlingarna som utvecklas.

Den goda sammanhållningen visar sig också i frekvent förekommande skidresor, klättringskurser, dykäventyr och event. Det breda utbudet av yrkes- och rekreationsaktiviteter har bidragit till företagets starka sammanhållning och har gett Linnea många kollegor hon kan lita på.
– Det jobbar helt fantastiska människor här, de både inspirerar­ och utvecklar mig.

Linnea vet vilken riktning hon vill se sin egen utveckling ta på Acando.
– Jag vill ta en större roll i projekt och specialisera mig inom Supply Chain. Det passar mig bra i och med att jag under hela min tid här har jobbat nära olika system och inom Supply Chain. I framtiden är det kanske läge att prova att leda ett team eller arbeta med affärsutveckling, det finns väldigt många karriärvägar att gå. Jag kan inte tänka mig ett ställe med fler möjligheter.